Hlavní obsah

Hokejisté si doma troufají na mladé Švédy

PRAHA

Místo tréninku čeští hokejisté ve středu regenerovali, aby s odpočinkem nabrali svěžest i herní jiskru a s ní si troufli i na Švédy. Se soupeřem, kterého za poslední dva roky porazili v jediném z jedenácti utkání, rozehrají v pražské Sazka Areně od 17:30 turnaj Channel 1 cup.

Článek

Právě Sazka Arena přitom byla právě před třinácti měsíci místem toho ojedinělého vítězství. „Je na čase, abychom se Švédy uspěli,“ říká trenér Alois Hadamczik a doufá, že domácí prostředí by národnímu týmu mohlo pomoci. „Chci ale vidět především maximální výkon od hráčů, aby tím šli vítězství naproti.“

Velké odhodlání mají i hráči. „Chceme vylepšit mizernou bilanci se Švédy, napravit dojem u diváků po úterní prohře se Slováky a také dobře rozehrát celý turnaj, který pak vyvrcholí o víkendu v Moskvě,“ vypočítává kapitán Jan Bulis.

Hadamczik čekal od legionářů víc

Přípravný zápas před akcí Euro Hockey Tour zahrnujícím tři těžká utkání během čtyř dnů se jeví trochu jako přítěž. „Zatížení hráčů je dost výrazné, musí se ale umět prát i s únavou a výkon některých v testu se Slovenskem mě dost zklamal, především od legionářů bych čekal víc. Až po turnaji o nich ale získáme ucelenější obrázek. Nicméně už na večerní poradě u videa se hráči dozvěděli, co se mi nelíbilo. Byli slabší v koncovce, neprosazovali se v osobních soubojích, často byli o krok pozdě u puku,“ netají zklamání Hadamczik.

Nad sestavou proti Švédsku mu ale visí hodně otazníků. „Oznámím ji až na rozbruslení před zápasem. Mohu prozradit jen to, že chytat bude znovu Hnilička, točit chci pouze sedm obránců a chystám i dost výrazné změny ve složení útoků,“ líčí Hadamczik, který nakonec smí využít i dnes pardubického útočníka Rolinka, byť do Moskvy na žádost klubu už nepoletí.

Dodatečně pozván i Gulaši

„Řešíme navíc i zdravotní problémy a třeba Žižka, jenž se podílel na obou našich gólech ve slovenské síti, má nastřelený kotník, proto jsme raději k týmu přizvali nováčka Gulašiho,“ pokračuje kouč, jenž trénink zrušil, protože během souboje se Slováky na hráčích pozoroval únavu. „Během toho dne bez ledu by mohli získat tu správnou herní jiskru,“ doplňuje.

Včerejším programem národního týmu tak byla regenerace na hotelu Corinthia Towers, kde tým sídlí. „Hráči byli jen v posilovně, a pak v péči masérů a fyzioterapeuta. Využili jsme i bazén, kluci si musí hlavně odpočinout.

Švédové představí na Channel 1 cupu hodně mladý tým, polovina jeho hráčů by své reprezentační starty spočítala na prstech jedné ruky. Gustafsson nechal doma řadu opor v čele s nejproduktivnějším hráčem domácí ligy Martenssonem.

„Houževnatí budou Švédové stejně, určitě vsadí na osvědčený obranný systém, který by pomohlo rozložit jen naše rychle získané vedené či jednodušší hra,“ doplňuje Bulis.

Tabulka Euro Hockey Tour
1. Rusko320/018:46
2. Švédsko320/016:56
3. Finsko310/024:53
4. Česko310/026:103

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko