Hlavní obsah

Hadamczik povolal na Švédské hry tři nováčky

PRAHA

Tři nováčci jsou v nominaci české hokejové reprezentace na další podnik Euro Hockey Tour, LG Hockey Games ve Švédsku. Pozvánku od trenéra Aloise Hadamczika dostali také tři nováčci. Poprvé byl pozván liberecký obránce Jiří Moravec, jeho spoluhráč z útoku Pavel Kašpařík a forvard Českých Budějovic Tomáš Kůrka.

Článek

Švédské hry, oficiálně LG Hockey Games, začínají 7. února, kdy hraje český tým ve finském Tampere s domácí reprezentací. O dva dny později už nastoupí ve Stockholmu proti Švédsku a o den později s Ruskem. V české nominaci pro Švédské hry je čtyřiadvacet hráčů, tedy o jednoho více než dovolují pravidla a má to poněkud zamotané důvody.

Útočník Jan Hrdina totiž bude hrát pouze poslední dva zápasy ve Švédsku, ale trenér chce mít pro tréninky před odletem plný počet hráčů a také pro případ nějakého zranění. Do Finska k prvnímu zápasu turnaje by však měl tým odletět bez jednoho z nominovaných útočníků. Jan Bulis pro změnu nebude hrát poslední zápas turnaje s Ruskem.

Místo zraněných dostali šanci nováčci

Hadamczik musel v nominaci oželet také některé hráče, kteří laborují se zraněními. "Pro zranění nemohou jet Kudrna, Bednář, Kadlec a stálé potíže má také Petr Ton. "V poslední době prochází různými zraněními, přesto chce v budoucnu reprezentovat. Pokud bude mít výkonnost a bude zdravý, může být povolán na další akci," řekl kouč na adresu sparťanského útočníka. Zároveň dodal, že pokud by byl zdravý, byl by povolán i útočník Třince David Květoň.

Místo nich dostali šanci nováčci. "Moravce jsme vybrali pro jeho defenzivní, ale i ofenzivní schopnosti, Kašpařík je silový typ hokejisty podobně jako Kumstát a Skuhravý. Kůrka je dobrý bruslař a dobře snáší tvrdou hru," vypočítal Hadamczik přednosti nových tváří.

V případě budějovického útočníka hrál roli také fakt, že chtěl trenér vybrat hráče z týmů, kterým se momentálně daří. Z Kladna, které od začátku roku prohrálo jediný zápas z jedenácti, jej však nezaujal nikdo. Ani druhý nejproduktivnější hráč soutěže Jaroslav Kalla. "Kalla je určitě dobrý hráč, ale pro potřeby reprezentace na sobě musí ještě zapracovat," myslí si Hadamczik.

Nominace české hokejové reprezentace na LG Hockey Games:
Brankáři:
Adam Svoboda (Slavia), Milan Hnilička (Ufa/Rus.),
obránci:
Vladimír Sičák (České Budějovice), Tomáš Žižka (Slavia Praha), Angel Krstev, Jiří Moravec (oba Liberec), Josef Melichar (Linköping/Švéd.), Petr Čáslava (Čerepovec/Rus.), Miroslav Blaťák (Ufa/Rus.), Radek Hamr (Kloten/Švýc.)
útočníci:
Tomáš Rolinek (Pardubice), Václav Skuhravý, Petr Kumstát (oba Karlovy Vary), Štěpán Hřebejk, Tomáš Kůrka (oba České Budějovice), Leoš Čermák, Pavel Kašpařík (oba Liberec), Ivan Huml (Mora/Švéd.), Jan Bulis (Chimik MO/Rus.), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus), Jakub Klepiš (Slavia), Zbyněk Irgl (Jaroslavl/Rus.), Jan Hrdina (HV 71/Švéd.), Tomáš Netík (Sparta).
Náhradníci:
Brankáři: Tomáš Duba (Sparta), Marek Pinc (Liberec), obránci: Marek Černošek (Sparta), Michal Gulaši (Vítkovice), Václav Benák (Plzeň), útočníci: František Lukeš, Peter Jánský (oba Litvínov), Viktor Hübl (České Budějovice), Michal Důras (Plzeň).
Program turnaje LG Hockey Games:
Čtvrtek 7. února:
17:15 Finsko - Česká republika (Tampere),
19:00 Rusko - Švédsko.
Sobota 9. února:
12:00 Finsko - Rusko,
15:30 Švédsko - Česká republika.
Neděle 10. února:
12:00 Česká republika - Rusko,
15:30 Švédsko - Finsko.
Tabulka Euro Hockey Tour:
1. Rusko6500119:615
2. Finsko6210314:168
3. Česko6201317:257
4. Švédsko6200412:156

Reklama

Související témata: