Hlavní obsah

Proti Bělorusům nastoupí hokejisté se šesti nováčky

PRAHA

První zápasový test čeká přesně měsíc před startem mistrovství světa hokejovou reprezentaci. Na led v Třebíči ale ve středu od 18:00 proti Bělorusům vyjede jen pár hráčů, kteří mohou reálně uvažovat o MS v kanadském Quebeku. Nejblíže jí měl být útočník Marek, jemuž ale přetrvávající zdravotní problémy zatím nedovolily zapojit se do tréninku.

Článek

„Má prý uvolněné vazy v kolenu. Tento týden na led určitě nepůjde, a když bolesti přestanou, mohl by případně hrát s nějakou ortézou,“ líčí trenér Alois Hadamczik.

Zkušenosti z předchozích MS mají už jen Rolinek, Čáslava a Kutlák. Do kategorie ostřílených hráčů lze ještě zařadit ruské krajánky Kohna, Rosu a Straku, nikdo další z nominace už ale nepřekročil hranici dvaceti mezistátních zápasů. Reprezentační debut dnes dokonce zažijí Kopřiva, Mojžíš, Kundrátek, Krenželok, Cetkovský a Šindel, jenž nahradí v sestavě Pivka, kterého přemohly bolesti zad.

Nad Běloruskem reprezentace vyhrála dosud všech šest utkání. „Předností Bělorusů je bruslení, mají výborný pohyb a jsou i delší čas pohromadě, zatímco my se teprve pomalu skládáme,“ cituje ČTK Ladislava Kohna, jenž se do národního týmu vrací po roční pauze a přerušil kvůli tomu i pobyt s nedávno narozenou dcerou v USA.

Dokonce čtrnáct měsíců čekal na reprezentační příležitost další útočník, Pavel Rosa: „Bělorusové mají trenéra ze zámoří, asi budou hodně napadat. Chce to rychlou rozehrávku od beků.“

Předpokládaná sestava Česka:
Kopřiva – Černošek, Kutlák, Hrabal, Čáslava, Benák, Mojžíš, Kundrátek – Rosa, J. Straka, Kohn – Netík, Koukal, Rolinek – Jánský, Cetkovský, Krenželok – Kubiš, Šindel, Rachůnek.
Nominace Běloruska:
Milčakov, Maljutin – Suško, Kolosov, Černook, Švedov, Šumskij, Cvetkov, Baško, Maslenikov – Kulakov, Kurilin, Děmagin, Kukuškin, Krutikov, Gorbokoň, Zadělenov, Jelisejenko, Antoněnko, Magdějev, Andruščenko, Usenko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.