Hlavní obsah

Hadamczik nominoval na turnaj v Liberci sedm hráčů ze zámoří

PRAHA

Nominaci na turnaj Česká pojišťovna Cup v Liberci oznámil v sobotu odpoledne trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik. V týmu je sedm hokejistů ze zámořských soutěží, finalisté z ruské ligy, a hráči, kteří absolvovali přípravu s Bělorusy či Švýcary. Turnaj v Liberci se uskuteční od 17. do 20. dubna a bude jednou z posledních prověrek národního týmu před mistrovstvím světa v Kanadě.

Článek

V nominaci je sedm hráčů ze zámoří. Vyjma útočníka Petra Kaluse, jenž hrál za Houston v nižší AHL, byli ostatní oporami svých klubů v NHL. V LiIberci nebude chybět ani hvězdný obránce Toronta Tomáš Kaberle. Trojice Zbyněk Michálek, Jan Hejda a Jiří Novotný se k týmu připojí až v zámoří.

Pokud by finále extraligy mezi Slavií Praha a Karlovými Vary skončilo už v pondělí, mohli by se k týmu na úkor jiných hráčů připojit hokejisté z obou finalistů. Trenér Hadamczik uvažuje o karlovarských Kumstátovi se Skuhravým a Mensatorem a pětici Svoboda, Žižka, Bednář, Klepiš, Červenka ze Slavie. Stejně tak mohou mužstvo doplnit Jan Hrdina a Josef Melichar, kteří momentálně hrají finále švédské ligy. Definitivní soupiska českého týmu pro ČP Cup tak bude známa až ve čtvrtek ráno.

Hráči z aktuální nominace se budou každopádně v pondělí odpoledne hlásit v liberecké Tipsport Areně na srazu reprezentace. Samotný turnaj pak začíná ve čtvrtek 17. dubna zápasem českých hokejistů se Švédskem, o dva dny později se domácí tým utká s Finskem. Poslední zápas je pak na programu v neděli 20. dubna s Ruskem, po kterém trenéři oznámí nominaci na mistrovství světa v Kanadě. Šampionát  se uskuteční od 2. do 18. května v Quebeku a Halifaxu.

Pro potřeby turnaje bude mít kluziště v Tipsport Areně rozměry 26x60 metrů, aby se mužstvo dobře připravilo na úzké kluziště, na kterém se bude hrát mistrovství světa. Po dohodě s ostatními účastníky turnaje také může mít každý z týmů v kádru pětadvacet hokejistů, tedy o dva více než obvykle.

Nominace hokejové reprezentace na Česká pojišťovna Cup
Brankáři: Milan Hnilička (Ufa/Rus.), Marek Pinc (Liberec), Miroslav Kopřiva (Kladno)
Obránci: Petr Čáslava (Čerepovec/Rus.), Marek Černošek (Sparta), Václav Benák (Plzeň), Lukáš Zíb, Angel Krstev (oba Liberec), Ladislav Šmíd (Edmonton/NHL), Tomáš Kaberle (Toronto/NHL), Filip Kuba (Tampa Bay/NHL), Vladimír Sičák (Č. Budějovice)
Útočníci: Tomáš Rolinek, Jiří Cetkovský (oba Pardubice), Peter Jánský (Litvínov), Tomáš Netík (Sparta), Pavel Kubiš (Zlín), Josef Straka (Čerepovec/Rus.), Ladislav Kohn (CSKA Moskva/Rus.), Petr Kalus (Houston/AHL), Jindřich Kotrla, Ondřej Veselý (oba Č. Budějovice), Leoš Čerrmák (Liberec), Radim Vrbata, Martin Hanzal (oba Phoenix/NHL), Aleš Kotalík (Buffalo/NHL), Zbyněk Irgl (Jaroslavl/Rus.)

Reklama