Hlavní obsah

Tomáš Kaberle se na MS pokusí o hezčí tečku

PRAHA

Na hokejovém šampionátu v Quebeku má být Tomáš Kaberle zase klíčovým obráncem národního týmu. Hned po příletu domů sliboval, že se pokusí o hezčí tečku za sezónou, než mu připravila základní část NHL. Jeho Toronto se potřetí za sebou nedostalo do play-off. „Snad si v reprezentaci zlepším náladu. Na mistrovství se po dvou letech těším,“ řekl pro hokej.cz třicetiletý bek.

Článek

Kaberle jen zalitoval, že se v národním mužstvu nepotká se starším bratrem Františkem: „Máme báječné vzpomínky na zlato z Vídně, zahráli jsme si i při turínské olympiádě a chtěli na to navázat. Jenže Frantovi v zámoří odhalili problém s už jednou operovaným ramenem, s tím, že to musí spravit.“ Něco podobného zažil sám loni, kdy byl připraven jet na MS do Moskvy, ale kluboví doktoři byli proti.

Letos je ale fit, a protože se MS koná v zámoří, měl Kaberle možnost připojit se až tam. „Nechtěl jsem být dva týdny bez ledu, chci se sehrát s týmem a udržet si pravidelný rytmus.“ Během sezóny se mluvilo o možnosti, že Kaberle změní dres, přestože má v kontraktu klauzuli zakazující výměnu bez jeho souhlasu „Generálnímu manažerovi jsem jasně řekl, že bych nerad z Toronta odcházel. Rvali jsme se o play-off, nechtěl jsem utíkat,“ řekl Kaberle, podle nějž ale kvůli další absenci v bojích o Stanley cup lze čekat během léta u Maple Leafs změny.

Od pondělí trénuje

Klubové starosti teď ale vyměnil za reprezentační. „Vypadlo sice několik dalších kluků, ale snad i tak postavíme dobrý tým,“ řekl Kaberle s tím, že před dvěma lety v Rize to omlazený tým dotáhl ke stříbru. „Důležitější než počet posil z NHL je, jaká budeme parta a co pak předvedeme na ledě.“ Než se na začátku příštího týdne vydá do Liberce na první reprezentační trénink, chystá se pár dnů doma odpočívat s rodinou.

Premiérový šampionát v Kanadě podle něj bude událostí: „Od pořadatelů byl skvělý nápad dát to do Quebeku a Halifaxu, kde se nehraje NHL. Právě v těchto městech je po vrcholovém hokeji velký hlad a slyšel jsem, že už je prodáno 70 procent vstupenek.“

Reklama

  Česko - Slovensko zítra 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko