Hlavní obsah

Skuhravý: Cestu do Kanady beru jako velkou událost

Víc než dva týdny čekal karlovarský útočník Václav Skuhravý (29), zda bude mít ve statistikách zapsánu účast na mistrovství světa. Musel překousnout, když trenéři poslali domů jeho klubového kolegu a parťáka z útoku českých vicemistrů Petra Kumstáta, a nakonec se mu přání splnilo. Před utkáním s Běloruskem Skuhravého jméno konečně figurovalo na české soupisce. A proti Švédům už byl připraven skočit na led.

Článek

Jak jste ty dny, kdy stále nebylo jisté, že se objevíte na české soupisce, prožíval?

Já svoji cestu do Kanady beru jako velikou událost. A bral bych ji stejně, i kdybych se do týmu nedostal. Už jen fakt, že jsem poznal kluky z NHL a byl jsem dohromady s tak skvělým týmem, je pro mě ohromná věc.

Trenér Hadamczik chtěl do mužstva usilovně získat Milana Michálka ze San Jose. Kdyby do Quebeku přijel, tak byste tým opustil a letěl domů.

Nic příjemného by to pro mě samozřejmě nebylo, ale co bych mohl dělat? Mě každým dalším dnem udivovalo, že jsem pořád ještě v Kanadě.

Měli jste s koučem Hadamczikem nějakou dohodu už před odletem na kemp do Montrealu?

Trenér nám s Petrem Kumstátem říkal, že jedeme třeba jen na týden. Podle vývoje v NHL. Tak jsme věděli, jak se věci mají.

Na pokoji jste nakonec zůstal sám, když trenéři Kumstáta poslali domů. Jak jste to nesl?

Sám jsem jenom večer, jinak trávím normálně čas s klukama. Trénink, kabina, všechno normální. Akorát že jsem při zápasech chodil na tribunu.

Nebylo to pro vás přece jen trochu ubíjející?

Trošku dlouhé asi ano. Stýská se mi po rodině. Ale šance zahrát si na mistrovství světa se nemusí opakovat. Je to veliká motivace.

V Kanadě jste se dozvěděl, kdo bude ve Varech vaším novým trenérem. Na trénincích je teď vidět, jak se na vás kouč Paleček zaměřuje.

O Varech už se bavíme. Trenér se od nás s Petrem snažil získat informace, jak se trénovalo, a tak. Mistrovstvím hokej neskončí.

Reklama