Hlavní obsah

Reprezentace bude i v Rusku bez Jágra, Růžička povolal dva nováčky

PRAHA

Bez hráčů z Karlových Varů a Dynama Moskva, kteří se připravují na Spenglerův pohár, zveřejnil trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička nominaci na turnaj Channel One Cup v Moskvě. Jedinými nováčky v týmu jsou brankář Alexander Salák a obránce pavel Skrbek. Druhý podnik série Euro Hockey Tour odstartuje český tým ve čtvrtek 18. prosince proti Švédsku.

Článek

V třiadvacetičlenné nominaci je pouze osm hráčů z extraligy. "Nezáleží na tom, jestli je někdo z extraligy nebo ne, důležitá je aktuální forma jednotlivých hráčů," prohlásil na pondělní tiskové konferenci Růžička. "Za národní mužstvo může hrát jen určitý počet hráčů. A že někdo vede kanadské bodování extraligy, ještě neznamená, že bude platný i v reprezentaci," vysvětlil zároveň absenci lídra produktivity Tomáše Vlasáka z Plzně.

Ačkoliv se tentokrát hraje v Rusku, v nominaci chybí i nejlepší střelec Kontinentální ligy Pavel Brendl a hvězdný Jaromír Jágr. "O Brendlovi jsem zatím neuvažoval a co se týče Jardy, tak pokud bych ho měl povolat na Euro Hockey Tour, tak to bude na domácí turnaj, aby ho měli možnost vidět naši diváci," vysvětlil kouč.

Nováčky jen Skrbek a Salák

Oproti předchozímu turnaji ve Finsku se kádr mužstva poměrně obměnil, nováčky jsou pouze zkušený obránce Pavel Skrbek ze švédské Skelleftey a brankář finského TPS Turku Alexander Salák. "Saláka jsme viděli v jednom zápase a během turnaje ve Finsku jsme si zjistili jeho statistiky. Je to mladý hráč a chceme ho vidět v akci," řekl Růžička.

Česká reprezentace se sejde v úterý 16. prosince a stejně jako o den později si zatrénuje v pražském Edenu. Ve čtvrtek dopoledne pak odlétá do švédského Malmö, kde se večer střetne v úvodním zápase turnaje Channel One Cup s domácím týmem.

V pátek dopoledne je na programu odlet do dějiště turnaje v Moskvě. V sobotu od 14 hodin hraje český tým s domácím Ruskem, v neděli zakončí druhý podnik Euro Hockey Tour zápasem s Finskem od 18 hodin.

Nominace českého týmu na turnaj Channel One Cup 2008:
Brankáři:
M. Kopřiva (Kladno), A. Salák (TPS Turku)
Obránci:
M. Barinka, A. Krstev (oba Vítkovice), P. Čáslava (Pardubice), M. Blaťák (Ufa), P. Skrbek (Skelleftea), P. Kadlec (Slavia), K. Pilař (Magnitogorsk), Z. Kutlák (Ambri-Piotta)
Útočníci:
L. Čermák, P. Vampola (oba Ufa), J. Marek, T. Rolinek (oba Magnitogorsk), J. Klepiš (Omsk), Z. Irgl, J. Vašíček (oba Jaroslavl), D. Květoň (Třinec), M. Hořava (Novokuzněck), R. Červenka (Slavia), F. Lukeš (Litvínov), J. Hlinka (Linköping), J. Bulis (Atlant Mytišči).

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko