Hlavní obsah

Hokejovou osmnáctku čeká poslední turnajový test před MS

NYKÖPING

Klání pěti zemí ve švédském Nyköpingu bude poslední turnajovou prověrkou českých hokejistů do 18 let před mistrovstvím světa, které se koná v dubnu v USA. Svěřence trenérů Zdeňka Čecha a Radka Kampfa čekají od středy na severu Evropy čtyři zápasy ve čtyřech dnech, když změří postupně síly s Finskem, Ruskem, USA a domácím Švédskem.

Článek

Turnaj se silnou účastí nabízí trenérům prakticky poslední možnost vyzkoušet některé hráče, kteří mohou usilovat o účast na šampionátu. "Zase to vyšlo tak, že budeme hrát čtyři zápasy za sebou. Půjde o zkoušku se vším všudy. Akci bereme jako poslední test před zahájením závěrečného soustředění na světový šampionát," řekl Čech pro hokej.cz.

Také proto v nominaci některá jména oproti turnaji ve Švýcarsku z konce roku scházejí. Druhým důvodem je pak Čechova dohoda s koučem dvacítky Markem Sýkorou, který míří ve stejném období se svým výběrem na turnaj do Finska. "Domluvil jsem se s kolegou Markem Sýkorou, že si jednu naši pětku vezme na turnaj s dvacítkou. Nám se aspoň otevře prostor, abychom prověřili další hráče. Pak už ta možnost nebude," objasnil Čech.

Před vrcholem sezóny v amerických městech Fargo a Moorhead (9.-19. dubna) čekají mladé hokejisty ještě dva pětidenní přípravné cykly v Brně. "Mají tam užší led, závěrečné kempy zaměříme jednoznačně na podmínky, které nás čekají v Americe. V Brně bychom chtěli sehrát dva až tři zápasy," nastínil Čech. Do zámoří se výprava přesune 1. dubna.

Na posledním turnaji pěti ve Švýcarsku skončila osmnáctka druhá za vítězným Finskem. Za sebou pak čeští mladíci nechali Švýcarsko, Slovensko a Německo.

Nominace:
Brankáři: Marek Mazanec (Plzeň), Petr Mrázek (Vítkovice),
obránci: Daniel Růžička, Ondřej Doležal (oba Plzeň), Petr Šenkeřík, Oldřich Horák (oba Zlín), Jindřich Barák (Slavia Praha), Jan Veselý (Sparta Praha), David Musil (Jihlava), Daniel Hora (Litvínov),
útočníci: Michal Poletín, Lukáš Žejdl (oba Slavia Praha), Michal Bulíř, Daniel Skalický (oba Liberec), Antonín Honejsek, Jakub Šlahař (oba Zlín), Adam Havlík (Znojmo), Ondřej Havlíček (Ústí nad Labem), Jakub Orsava (Třinec), Roman Chlouba (Chomutov), Vít Jonák (Plzeň), Petr Slovák (Vítkovice).
Program turnaje:
Středa 4. února:
15:30 Česká republika - Finsko, 19:00 Švédsko - Rusko.
Čtvrtek 5. února:
15:30 Česká republika - Rusko, 19:00 Švédsko - USA.
Pátek 6. února:
15:30 Finsko - Rusko, 19:00 Česká republika - USA.
Sobota 7. února:
12:30 USA - Finsko, 16:00 Švédsko - Česká republika.
Neděle 8. února:
12:30 Rusko - USA, 16:00 Švédsko - Finsko.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko