Hlavní obsah

Proti Finům nastoupí v prvním útoku Vrbata, Rolinek bude sedět

PRAHA

Navrátilec z NHL Radim Vrbata si zahraje v prvním útoku české hokejové reprezentace ve čtvrtečním zápase s Finskem, kterým Češi otevřou turnaj LG Hockey Games. Liberecký útočník byl společně s Bednářem doplněn k Jaroslavu Hlinkovi poté, co se z turnaje pro zdravotní problémy omluvila dvojice z Omsku Jaromír Jágr, Jakub Klepiš. Nově utvořená řada si společně poprvé zatrénovala ve středu dopoledne.

Článek

„Jsou to výborní hráči, kteří už mají něco odehráno. Doufejme, že nám to spolu bude klapat,“ přeje si Vrbata a nemá obavy, že by si s Hlinkou a Bednářem vzájemně nevyhověli. „Ale jak budeme hrát si povíme až před samotným zápasem, zatím hlavně vstřebáváme pokyny od trenérů,“ dodala nová posila útoku Liberce.

Na tréninku dostali hráči zabrat 

A hlavní kouč Vladimír Růžička ve středu pokyny opravdu nešetřil. Na ledě pražské O2 Areny často na své svěřence zvýšil hlas a nešetřil ani jadrnými výrazy. Dlouho nutil hráče pilovat jednotlivé situace. „Vždycky je to stejné. Přijedou hráči ze všech možných klubů a každý to má zažité nějak jinak. Je důležité, aby hráči věděli, co vlastně chceme hrát,“ vysvětlil novinářům ostřejší pokyny na tréninku.

Na něm se musel obejít ještě bez dvojice z Magnitogorsku Marek, Rolinek, jež dorazí do Prahy až ve středu odpoledne. Při té příležitosti oznámil, zda budou k dispozici na zápas s Finskem. „O jednotlivých útocích máme jasno, jen oproti tréninku bude Honza Marek v útoku a Tomáš Rolinek bude odpočívat,“ řekl jasně a dodal, že v brance bude stát Kopřiva.

Růžička: Každý zápas doma je něco navíc

Čtvrteční duel přilákal i zásluhou avizované účasti Jaromíra Jágra do O2 Areny tisíce lidí a předpokládá se, že bude vyprodáno. I proto přikládá Růžička zápasu s Finy mimořádnou důležitost. „Každý zápas doma je pro nás něco navíc. Před svými diváky vždycky chceme vyhrát a uděláme pro to maximum,“ prohlásil na závěr.

Předpokládaná sestava českých hokejistů proti Finsku:
Kopřiva – Čáslava, Rachůnek, Barinka, Krstev, Platil, Kutlák - Bednář, J. Hlinka, Vrbata - Netík, Marek, Irgl – Čermák, Čajánek, Kůrka – Nedorost, Skuhravý, Kumstát.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko