Hlavní obsah

Chybělo nám trochu toho štěstíčka, tvrdili hokejisté po blamáži s Finskem

PRAHA

Největší hokejová hala v republice byla vyprodaná fanoušky, kteří se původně těšili, že uvidí v akci Jaromíra Jágra. Ten nakonec pro nemoc nepřijel, tak se příznivci utěšovali alespoň tím, že si užijí skvělou atmosféru a očekávané vítězství. To se jim plnilo až do 47. minuty, jenže během následujících osmi minut dostali postupně tři rány za sebou v podobě branek, kterými Finové obrátili výsledek.

Článek

„Ta třetí třetina se nám rozhodně nevyvedla. Neměli jsme tam skoro žádné šance a Finové využili své přesilovky, to rozhodlo zápas,“ smutnil po zápase brankář Miroslav Kopřiva, kterého spoluhráči několikrát nechali na holičkách. Přesto se jich zastával. „Neřekl bych, že to byla špatná práce defenzívy. Prostě nám chybělo štěstí, které jsme měli třeba v jiných zápasech,“ tvrdil.

Bednář: Puk odskočil a já nestíhal

Češi přitom měli zpočátku navrch. V první třetině navíc mohl přidat další gól Jaroslav Bednář z trestného střílení. Jenže nedal. „Nebyl jsem připravený na to, že mi puk na ledě odskočí. Najednou to bylo rychlejší, než jsem čekal a moje ruce nestíhaly...  Měl jsem hned vystřelit nad vyrážečku. Byla to čistě taková taktická chyba. Ale určitě to mělo podíl na konečném neúspěchu,“ kál se Bednář, jenž se většinou při nájezdech v lize nemýlí.

Nejlépe Čechům vyšla druhá třetina, kdy bleskově skóroval Vrbata a podruhé v zápase se trefil Čajánek. „Druhá třetina nám vyšla výborně. Mohli jsme dát klidně další dva góly, ale neproměnili jsme šance, které jsme si vypracovali. To byla škoda, protože kdyby jsme Finům odskočili o dva góly, tak už by ten zápas byl o něčem jiném. Oni byli celý zápas rychlejší, chodili do rotace, dobře bruslili a neustále měnili pozice,“ tvrdil Kopřiva.

Diváci byli skvělí

Přesto ještě v 47. minutě domácí vedli 3:2, pak ale se štěstím vyrovnal Haataja. „Odrazil se k němu puk, on do toho jen tak plácnul a od tyčky se to odrazilo kousek za čáru,“ komentoval gól Kopřiva, jenž za dalších pět minut vyndaval puk ze sítě znovu. „Byla tam mela před bránou a Ondrovi Němcovi navíc někdo přidržel hokejku.  Puk se pak zase odrazil k Finovi, který číhal u levé tyčky a zametl to do prázdné brány. Při těch odražených kotoučích nám chybělo trochu štěstíčka,“ vykládal český brankář.

„I když jsme se snažili, tak nám puk pořád nějak utíkal. Kdyby jsme tak měli víc štěstí,“ žehral na smůlu i obránce Zdeněk Kutlák. Porážka tak pokazila jinak skvělou atmosféru, kterou si hráči užívali. „Diváci byli skvělí, i když jsme prohrávali, tak nás neustále povzbuzovali. Byl to nádherný zážitek, určitě se to pokaždé nepoštěstí hrát doma ve vyprodané hale. Jsem rád, že jsem u toho byl, jenom to skončilo se špatným koncem. To mě mrzí, protože v takové atmosféře jsme chtěli určitě vyhrát,“ zakončil Kopřiva.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko