Hlavní obsah

Před zápasem se Švédy Růžička totálně zamíchal sestavou

STOCKHOLM

Po čtvrteční porážce s Finskem 3:5 se trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička rozhodl úplně změnit sestavu. V sobotu se ve Stockholmu proti Švédsku postaví brankář Lukáš Mensator a pohromadě zůstala jen dvojice beků Rachůnek - Čáslava. Do hry se zařadí Tomáš Rolinek a obnoví se nejúdernější útok turnaje Channel One Cup se Zbyňkem Irglem a Janem Markem. Třináctým útočníkem bude Netík.

Článek

"Změny jsme museli udělat," řekl novinářům po pátečním podvečerním tréninku v hale Globen Růžička. Sám sledoval přípravu z hlediště, ale ke konci tréninku už předával hráčům své poznatky na střídačce. "Je lepší vidět hlavně střední pásmo z tribuny, ve čtvrtek to v defenzivě nebylo dobré. Naše přesilovky proti Finsku byly také špatné, tak jsme se zaměřili na založení útoku do přesilové hry a přesilovky jsme taky změnili."

Čeští hokejisté se proti Švédsku budou snažit vrátit do hry o úspěch na turnaji LG Hockey Games. Případný úspěch by jim vrátil naděje na celkový triumf v turnaji, ale výběr Tří korunek získal na úvod domácího podniku cenný skalp mistrů světa z Ruska po vítězství 4:3.

"Porazili Rusy, takže si na nás budou věřit. V letošní sezóně se nám ale na Švédy celkem daří. Víme, že nás čeká další těžké utkání, a budeme po včerejší prohře chtít vyhrát. Ale porazit Švédy potřetí za sebou nebude jednoduché," prohlásil Růžička. Jeho tým v listopadu v Helsinkách vyhrál 4:1, Švédy pokořil po výsledku 6:2 i v prosinci, když začínal Channel One Cup v jejich domácím prostředí v Malmö.

Proti Švédům se daří Irglovi

Střelecký apetit má v této sezóně proti Švédsku útočník Irgl, který v listopadu skóroval jednou a v prosinci v Malmö si připsal hattrick. "Kéž bych si ještě nějaký gól schoval na sobotu, ale bude to zápas jako každý v nároďáku," řekl útočník ruské Jaroslavle. Výhra Švédska nad Ruskem jej trošku překvapila. "Ale zápasy v Euro Hockey Tour jsou vždycky vyrovnané, pořád se to tahá o gól."

Mensator si při svém šestém reprezentačním startu poprvé zachytá proti Švédsku. "Těším se na každý zápas v reprezentaci, zatím jich moc nemám. Je to určitě čest si zachytat za nároďák, budu se snažit si to užít. Snad to dobře dopadne," řekl Mensator. "Je pro mě dobře, že si zase zkusím jiný mančaft.

Zápas začne v 15:30, program ČT4 Sport má naplánovaný přenos od 16:30 po skončení tenisového Fed Cupu.

Pravděpodobná sestava ČR:
Mensator - Rachůnek, Čáslava, Barinka, Platil, Němec, Krstev, Kutlák, Skrbek - R. Vrbata, J. Hlinka, V. Nedorost - Irgl, Marek, Rolinek - Bednář, Čermák, Čajánek - Kumstát, Skuhravý, Kůrka.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko