Hlavní obsah

V širší nominaci české osmnáctky je pět krajánků

PRAHA

Pět krajánků ze zámořských juniorských soutěží zařadili do širší nominace na dubnové mistrovství světa v amerických městech Fargo a Moorhead trenéři Marek Sýkora a František Musil. Z osmadvacetičlenného kádru působí za oceánem v OHL obránce Adam Sedlák v Peterboroughu, útočníci Robin Soudek v Edmontonu, Tomáš Rachůnek v Sault Ste. Marie a v QMJHL Andrej Nestrašil ve Victoriaville a Michal Hlinka v Chicoutimi.

Článek

"Přišlo mi lepší zařadit je na seznam už nyní, než později jména doplňovat. O hráče zájem máme, ale musíme počkat, zda je skutečně získáme. Kluby totiž nemají povinnost pouštět své hokejisty na šampionát. I když oddíly skončí sezónu, musíme o krajánky požádat a pak čekat, zda budou uvolněni," řekl serveru hokej.cz nedávno zvolený nový hlavní kouč osmnáctky Sýkora.

Sýkora, který působí i u reprezentační dvacítky, s asistentem Musilem převzali tým před měsícem po odvolání Zdeňka Čecha a Radka Kampfa. Těm se stalo osudným nevydařené vystoupení na únorovém turnaji pěti zemí ve švédském Nyköpingu, kde jejich tým po čtyřech porážkách obsadil poslední místo s výrazně záporným skóre 8:23.

S přípravou začne osmnáctka v pondělí 16. března a bude dva týdny trénovat v Praze-Letňanech. V pátek 27. března čeká tým v Brně přípravný zápas se slovenskou osmnáctkou. Sýkora s Musilem zveřejnili i jména 21 náhradníků, protože v době přípravného zápasu si může ještě řada hráčů plnit klubové povinnosti. Krajánci by se mohli připojit až 1. dubna během kempu v Minneapolisu. Potíže s kolenem má navíc útočník Adam Polášek z Vítkovic.

Před šampionátem, který startuje 9. dubna, se český tým ještě utká dvakrát s Norskem (5. a 7. dubna). V základní skupině MS čeká Sýkorovy svěřence Švédsko, Švýcarsko, Německo a Kanada.

Širší nominace české hokejové osmnáctky na mistrovství světa v USA (9.- 19. dubna):
Brankáři: Filip Novotný (Sparta Praha), Marek Mazanec (Plzeň), Petr Mrázek (Vítkovice),
obránci: Daniel Růžička, Jakub Jeřábek, Ondřej Doležal (všichni Plzeň), Adam Sedlák (Peterborough/OHL), Daniel Krejčí (Slavia Praha), Bohumil Jank (České Budějovice), Adam Polášek (Vítkovice), Petr Šenkeřík (Zlín), Daniel Hora (Litvínov), David Musil (Jihlava),
útočníci: Roman Horák, Radim Heřman (oba České Budějovice), Ondřej Palát, Petr Kolouch (oba Vítkovice), Andrej Nestrašil (Victoriaville/QMJHL), Michal Hlinka (Chicoutimi/QMJHL), Robin Soudek (Edmonton/OHL), Tomáš Rachůnek (Sault Ste. Marie/OHL), Jakub Culek (Plzeň), Michal Poletín (Slavia Praha), David Tůma (Sparta Praha), Adam Havlík (Znojmo), Ondřej Havlíček (Ústí nad Labem), Antonín Honejsek (Zlín), Jakub Orsava (Třinec).

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko