Hlavní obsah

Začne se skládat tým pro šampionát

PRAHA

Od 18. března začnou v pražském Edenu trénovat hokejoví reprezentanti, jimž skončily klubové povinnosti a kouč Vladimír Růžička je považuje za adepty startu na letošním světovém šampionátu ve Švýcarsku.

Článek

Ve spolupráci s asistentem Josefem Jandačem má sice až v pondělí oznámit, koho pozve, už nyní je však prakticky jistá účast libereckých útočníků Vrbaty s Nedorostem i kvarteta krajánků z Ufy Blaťáka, Čermáka, Mikesky i Vampoly.

Do úvahy přicházejí rovněž třinecký Květoň či litvínovský Lukeš, možná i novgorodský kanonýr Brendl nebo gólman Prusek z Rigy.

„Se zveřejněním jmen počkáme až na skončení čtvrtfinále play off v extralize i na vývoj v KHL, kde je stále ve hře hodně našich kluků,“ říká reprezentační trenér.

„Někteří hráči už trénují pár dnů individuálně, protože bez kontaktu s ledem reprezentanti zůstat nemohou a teď se prostě jen dáme dohromady. Nebudeme však rovnou skládat celé mužstvo v počtu 22 lidí, spíš plánujeme kluky zapojovat do kempů postupně, jak jim bude končit klubová sezóna,“ dodává Jandač s tím, že do 27. března budou hráči v Praze.

Následuje přesun do Brna a druhý dubnový týden je kemp naplánován do Klášterce. „To už nám začne i příprava na mezistátní utkání. Máme jich v plánu sedm, po dvou přátelských se Slováky a s Němci, budeme hrát tři zápasy v rámci libereckých Českých hokejových her,“ prozrazuje Růžička, jenž by na libereckém turnaji rád nasadil i posily z NHL. „Hlavně v obraně bychom potřebovali pomoc.“

Reprezentační zápasy před šampionátem:
3. 4. v 17 h se Slovenskem ve Skalici,
4. 4. v 17 h se Slovenskem v Trenčíně,
10. 4. v 18 h s Německem v Řezně,
11. 4. v 17 h s Německem v Ingolstadtu,
16. 4. v 18 h se Švédskem v Liberci,
18. 4. v 18 h s Ruskem v Liberci,
19. 4. v 17 h s Finskem v Liberci.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko