Hlavní obsah

Hokejová reprezentace se sešla v Brně zatím bez Klepiše

BRNO

Bez útočníka Jakuba Klepiše z Omsku, který se doléčuje po nemoci, se sešla v pondělí v podvečer v Brně česká hokejová reprezentace k další etapě přípravy před mistrovstvím světa ve Švýcarsku. Novými tvářemi jsou obránce Michal Gulaši a Tomáš Netík ze Sparty a útočník Jaroslav Hlinka.

Článek

Hokejisté se budou v hale Rondo připravovat do středečního poledne. Po obědě odcestují společně autobusem na Slovensko, kde na ně čekají v pátek ve Skalici a v sobotu v Trenčíně přípravné zápasy s domácí reprezentací.

"Čekáme na výsledky krevního rozboru Jakuba Klepiše, který ještě dobíral antibiotika. Proto s ním nepočítáme ani pro nadcházející dva zápasy se Slovenskem. Chceme, aby se dal zdravotně dohromady," uvedl asistent trenéra české reprezentace Josef Jandač. Proti Slovensku nenastoupí ani další nový člen reprezentace Hlinka z Linköpingu, který po náročné sezóně bude zatím trénovat s týmem pouze v Brně, v závěru týdne bude odpočívat a zapojí se opět do přípravy až příští pondělí.

K současnému týmu se na středečním tréninku připojí útočník Netík z vyřazených semifinalistů Sparty Praha a posune se na křídlo útoku s Lukešem a Vampolou.

Trenéři Josef Jandač s Ondřejem Weissmannem mají nyní v Brně k dispozici sestavu, kterou tvoří brankáři Martin Prusek, Jakub Štěpánek, Miroslav Kopřiva, obránci Jan Platil, Miroslav Blaťák, Petr Čáslava, David Nosek, Angel Krstev, Michal Barinka, Vladimír Sičák, Michal Gulaši a útočníci v řadách Václav Nedorost, Leoš Čermák, Tomáš Horna - Marek Kvapil, Michal Mikeska, David Květoň - František Lukeš, Petr Vampola, Tomáš Netík - Bedřich Köhler, Pavel Kašpařík, Petr Jánský - Jaroslav Hlinka.

K dispozici již i Čajánek s Rachůnkem

K dispozici jsou už po návratu z Ruska také hráči Dynama Moskva Karel Rachůnek a Petr Čajánek. "Zatím si odpočinou. Příští týden bychom chtěli, aby se zapojili na dva až tři tréninky a potom bychom jim dali ještě volno. Zápasy proti Německu jsou ještě daleko. Ale tato varianta se může změnit. Bude také záležet na tom, aby neměli zdravotní problémy," dodal Jandač.

Zcela jasno momentálně není, kdy se přesně do přípravy zapojí Jaromír Jágr. "Dorazí na konci tohoto nebo začátku příštího týdne. Přesný program s ním bude řešit trenér Vladimír Růžička. Jágr je totiž výjimečný hráč. To ale v žádném případě neznamená, že by měl nějaká privilegia. Zatím se v klidu připravuje v Rusku. Až se k nám připojí, tak se rozhodne, jak bude nastupovat do přípravných zápasů," tvrdí Jandač.

Slovenský tým podle Jandače představuje kvalitního protivníka. "V kádru jsou hráči nejen z české, ale i evropských soutěží. Mají zkušené hokejisty, jakými jsou Stümpel, Hossa, Radivojevič, Pavlikovský, z české extraligy například Štefanka. Určitě narazíme na silný výběr. Pokud se nic nestane, tak by měl zůstat pro zápasy proti Slovensku současný kádr," řekl Jandač.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko