Hlavní obsah

Příští týden doplní hokejovou reprezentaci i Marek a Čajánek

TRENČÍN

Sedm nových tváří doplní na úterním srazu v Praze českou hokejovou reprezentaci, připravující se na mistrovství světa ve Švýcarsku. Brankář Alexander Salák, obránci Karel Rachůnek, Zdeněk Kutlák ani útočníci Tomáš Rolinek, Jan Marek a Petr Čajánek však v následujících dvou přípravných duelech proti Německu hrát ještě nebudou.

Článek

Uzdravený útočník Jakub Klepiš, jenž už musel dvakrát odložit svůj nástup k mužstvu, by hrát měl. Stejně jako další forvard Jaroslav Hlinka, který s týmem již tři dny v tomto týdnu trénoval v Brně, ale k úvodním utkáním proti Slovensku neodcestoval.

Podobný program by měli příští týden mít podle současných plánů trenérského dua Josef Jandač, Ondřej Weissmann, které reprezentaci při absenci hlavního kouče Vladimíra Růžičky vede, Salák, Rachůnek, Kutlák, Rolinek, Marek a Čajánek. První zápasový test před MS by je tak měl čekat na závěrečném podniku seriálu Euro Hockey Tour, který se od 16. dubna uskuteční v Liberci. Tam by se už v mužstvu měl objevit i Jaromír Jágr.

Čeští hokejisté se v úterý po poledni sejdou v Praze a následně odjedou do Ostrova nad Ohří, kde budou trénovat. V pátek se poté přesunou do Ingolstadtu, kde je v neděli čeká druhý souboj s Německem. O den dříve se oba celky utkají v Řeznu.

Reklama

Související témata: