Hlavní obsah

Zraněný útočník Bednář na MS hrát nebude

PRAHA

Nejproduktivnější hráč uplynulé extraligové sezóny Jaroslav Bednář nebude startovat na mistrovství světa ve Švýcarsku. Útočník pražské Slavie se trenérům omluvil kvůli zranění. Bednář dohrál finále play off s vlasovou zlomeninou kosti pod kotníkem.

Článek

"Je to definitivní, jeho zdravotní stav neumožňuje start na šampionátu," řekl generální manažer reprezentace Martin Urban novinářům ve středu v Liberci, kde se národní tým připravuje na České hokejové hry.

Dvaatřicetiletý útočník, který v sezoně nasbíral včetně play off 92 kanadských bodů za 39 branek a 53 asistencí, naznačil, že zřejmě nebude moci reprezentovat hned po posledním šestém finálovém zápase v Karlových Varech.

"Strašně mě to mrzí, moc rád bych jel, ale opravdu to nejde. I když mi to na zápas opíchali, druhý den jsem se na to nemohl skoro postavit. Takže jsem vůbec netrénoval," řekl zklamaný Bednář deníku Sport. Start na třetím mistrovství světa v kariéře jej lákal. "Docela jsem si věřil, že bych mohl mužstvu pomoct. Ale nejde to, bohužel," dodal Bednář.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko