Hlavní obsah

Na Rusy vyrukují hokejisté už s Červenkou i Frolíkem

PRAHA

S poněkud pozměněnou sestavou nastoupí hokejová reprezentace ke druhému utkání Českých hokejových her v Liberci. V sobotním zápase proti Rusku prvně na turnaji nastoupí Roman Červenka a odložený křest v národním týmu prožije další útočník Michael Frolík, jenž vynechal čtvrteční zápas se Švédskem vinou zpožděné výstroje ze zámoří. Hrát nebudou David Květoň a František Lukeš.

Článek

Místo Frolíka dostal proti Švédům šanci odehrát první zápas v reprezentaci Michal Vondrka, v sobotu jej ale právě útočník Floridy nahradí v útoku s parťákem ze zámoří Oleszem a Jaroslavem Hlinkou na centru. Vondrka se přesune na křídlo Vampolova útoku se spoluhráčem ze Slavie Romanem Červenkou.

Beze změny tak zůstanou jen první dva útoky. Řada Petra Čajánka s Jágrem a Klepišem zařídila proti Švédsku obě branky, ve formaci Jana Marka s Tomášem Rolinkem si dobrým výkonem vysloužil i nadále důvěru vítkovický Marek Kvapil. "Musím Marka pochválit. Umí vystřelit, má tah na bránu. Zapadl dobře," vysekl Rolinek pro hokej.cz novému spoluhráči poklonu.

V brance podruhé za sebou nastoupí Jakub Štěpánek, v neděli proti Finsku bude chytat Miroslav Kopřiva. Rusové v prvním zápase turnaje prohráli v Tampere s Finskem 2:4.

Reklama

Související témata: