Hlavní obsah

Marek: Proti Rusům se asi budu muset naučit boxovat

V hon ruských bijců na Jana Marka se proměnila první třetina sobotního zápasu českých hokejistů na turnaji v Liberci. Nejprve jej už po deseti minutách sestřelil krosčekem zezadu Proškin a s dalším spoluhráčem si na něm ustlali, po několika dalších minutách se na něj zase vrhli dva Rusové najednou. "Asi mají takovou povahu a myslí si, že je to tak správně," krčil Marek po zápase rameny.

Článek

Vy už asi před každým zápasem s Rusy musíte tušit, že se zase něco semele...

Dneska jsem na to ani nemyslel, protože pár posledních zápasů v lize bylo v klidu. Ale jak jsem to nečekal, tak to bylo o to horší. Pořád je problém s těmi dvěma - Radulovem a Saprykinem. Je to pořád dokola - Radulov provokuje a pak odjede.

Jen během těch dvou bitek v první třetině vyloučili rozhodčí deset hráčů. Čím to vůbec odstartovalo?

Viděl jsem, že brankář ještě nemá úplně pokrytý puk a jak jsem před ním nestačil zastavit, tak jsem ho asi trochu seknul. Tam to začalo. Bylo jasné, že po mně za to půjdou. Ale ten druhý zákrok, kdy mi skočili na záda dva hráči, to nebylo fér.

Při té první bitce na vás dlouho ležel Proškin, mohl jste vůbec dýchat?

Dýchalo se mi hůř, chtěl jsem trochu vysmeknout, ale nemohl jsem. Pak na mě skočil zezadu ještě Saprykin, takže jsem se ani nemohl nijak bránit.

Vypadá to, že se budete muset naučit alespoň boxovat...

Asi jo. Táta mi vždycky říká, že jsem moc hodnej. Že on v mým věku dokázal vymlátit hospodu. Asi na tom budu muset zapracovat.

Nemrzí vás, že se ty poslední zápasy s Ruskem zvrhávají na jakýsi "hon na Marka"?   

Těžko na to odpovědět. To jsou pořád ti dva, navíc nefér zákroky zezadu. To není moc fair play. Ale asi mají takovou povahu a myslí si, že je to tak správně.

V zápase jste udělali také řadu chyb, stálo vás tohle možné vítězství?  

Proti Rusům je tam vždycky averze z obou stran, je to vyhecované a každý chce vyhrát. Proti nim je nejdůležitější držet puk a to se nám tentokrát moc nedařilo. My jsme si pořádně nenahráli, buď nám puk přeskakoval hokejky nebo jsme to jen nastřelovali. Škoda, že se nám nepodařilo sesadit Rusy z toho jejich velkého sebevědomí.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko