Hlavní obsah

Hokejisté na úvod MS rozjásali i řadu českých fanoušků v Klotenu

KLOTEN

Radostí na ledě, ale i v hledišti skončilo první vystoupení českých hokejistů na mistrovství světa v Klotenu. Vítězství nad Dánskem přímo v aréně slavilo s hráči i několik stovek fanoušků, kteří neváhali a všemi možnými způsoby vyrazili přímo do dějiště šampionátu podpořit své idoly.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Čeští fanoušci - ilustrační foto

Článek

V dresech, pomalovaní národními barvami, mávající vlajkami. A hlavně spokojeni a dobře naladěni. Takoví byli v sobotu čeští příznivci. Bezproblémová výhra 5:0 jim udělala radost stejně jako krásné kombinace první formace v čele s hvězdným Jaromírem Jágrem, jehož dresy s číslem 68 měli fanoušci na sobě nejčastěji. Hojně opěvovaným se však stal i brankář Jakub Štěpánek, jenž při své premiéře na mistrovství udržel čisté konto.

Fanoušky ani nemuselo mrzet, že nevyšel přestávkový tip jednoho z nich, který v rozhovoru s moderátorem v hale odhadl, že Češi dají Dánům osm nebo devět branek. Upnuli se na jinou předpověď, kterou křičel prachatický fanoušek směrem ke kotli svých krajanů. "Kdo vyhraje mistrovství? No přece Češi!"

Spokojená se z Klotenu vracela domů i jedna z fanynek, jež krátce před začátkem duelu ukořistila podpisy českých hráčů, kteří se zatím nevešli na soupisku. Potkala je totiž před halou, když šli na utkání, a využila příležitosti. Na jejím dresu s Jágrovým číslem jsou tak nově podpisy Lukáše Mensatora, Josefa Vašíčka, Zdeňka Kutláka a Marka Kvapila.

Hráči si podporu pochvalovali

Jen ji trochu zklamalo, že s nimi nešel i samotný Jágr. "Není tady někde? Můj malej mu moc fandí. Určitě by mu to udělalo radost," vysvětlovala. Vzhledem k tomu, že zbývalo půl hodiny do začátku utkání, měla smůlu. "Ten už si teď obouvá brusle," pousmál se Kutlák.

Podporu fanoušků si po zápase pochvalovali i samotní hráči. "Vždy je perfektní, když se šampionát koná blízko a podpora fanoušků je taková. Děkujeme jim, že váží cestu a přijedou. Pro nás je to super," uvedl útočník Petr Čajánek.

Reklama