Hlavní obsah

Výhru hokejistů nad Finy zařídili v Karlových Varech Červenka a Hudler

KARLOVY VARY

Úspěšně vstoupili čeští hokejisté do nové sezóny, jejímž vrcholem budou olympijské hry ve Vancouveru. Na turnaji České hokejové hry v Karlových Varech porazili v úvodním zápase Finsko 2:0. V 25. minutě se prosadil Roman Červenka, na konci zápasu pak střelou do prázdné branky přidal další trefu Jiří Hudler. Další zápas turnaje sehrají Češi v sobotu proti Švédsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost českých hokejistů v utkání s Finskem na Českých hokejových hrách

Článek
Fotogalerie

Domácí hokejisté nezačali zápas nejlépe, už ve druhé minutě si šel sednout na trestnou lavici Hubáček a Finové si vypracovali několik šancí. V té největší Anttila jen těsně minul šibenici Mensatorovy branky. Hubáček pak ve snaze napravit vyloučení dvakrát za sebou prověřil finského gólmana, Kůrka zase předvedl v útoku několik povedených kliček.

Od sedmé minuty hráli Češi přesilovku pět na tři, jenže finský brankář Vehanen zastavil betonem střelu Hudlera číhájícího u levé tyčky. Poté se opět předvedl i nezkušený finský tým. Puustinen ale u brankoviště ani nadvakrát Mensatora nepřekonal a karlovarský fantom se zaskvěl i při šancích Paakkolanvaary a aktivního Anttily. Neuspěl ani Seikola dělovkou při signalizovaném vyloučení.

Hokejová reprezentace on-line na Sport.cz:
Czech Hockey Games 2009:Finsko - Česká republika

Těsně před první přestávkou se nechal za hloupé seknutí vyloučit Brendl, ale Finové naštěstí nedokázali nic kloudného vymyslet. A tak Češi rádi zase převzali iniciativu. Vašíček nejprve střílel nad, Rolinek to zkoušel po objetí branky. V 25. minutě musel Vehanen čelit závaru před brankou, z nějž nakonec vytěžil gól Roman Červenka.

Po pěti minutách mohl přijít druhý zásah. Lukeš získal puk na pravé straně, jeho ránu Vehanen vyrazil před Kůrku, který ale z otočky neměl dost času na srovnání střelecké mušky. Na konci druhé třetiny prostrčil Klepiš puk Brendlovi, ten zase u levé tyčky finské branky prováhal příležitost k nebezpečné střele.

Hokejista Petr Hubáček (vlevo) fauluje Fina Anttilu v utkání na Českých hokejových hrách v Karlových Varech.foto: Právo/Milan Malíček

Kanonýr z Nižného Novgorodu zůstal dlužen své pověsti i na začátku druhé třetiny, kdy Vehanena neprostřelil ani nadvakrát. Sedm minut před koncem připravil Kůrka dobrou střeleckou pozici Čuttovi, ale zadák místní Energie jen nechal vyniknout lapačku finského brankáře.

Na druhé straně krátce poté vyrobil minelu Krstev, finský útočník naštěstí jeho přihrávku nevyužil. Při dělovce Latvaly pak český tým podržel úspěšným zákrokem Mensator. Minutu a půl před koncem ještě Finové zkusili hru bez brankáře a když Mensator klopýtl za brankou, hrklo asi v každém příznivci českých barev. Soupeř se však nedostal k puku a Hudler nakonec střelou do prázdné branky upravil skóre.

Czech Hockey Games 2009:
Finsko - Česká republika 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 25. Červenka, 60. Hudler. Rozhodčí: Olenin, Ravodin (oba Rus.) - Kalivoda, Pouzar (oba ČR). Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4533.
Finsko: Vehanen - Seikola, Välivaara, Latvala, Malmivaara, Hietanen, Mäntymaa, Ilvonen, Kalteva - Kuusela, Viuhkola, Kähkönen - Puustinen, Kemppainen, Kiiskinen - Anttila, Paakkolanvaara, Luttinen - Jääskeläinen, Heino, Mäki. Trenér: Jukka Jalonen.
ČR: Mensator - Čáslava, K. Rachůnek, Blaťák, Němec, Melichar, Kutlák, Čutta, Krstev - Klepiš, Hudler, Brendl - Rolinek, Červenka, Bednář - Hubáček, Vašíček, Kumstát - Lukeš, Novotný, Kůrka. Trenér: Vladimír Růžička.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko