Hlavní obsah

Hokejová bitva s Rusy v Karlových Varech. Kdo bude mít v hledišti převahu?

KARLOVY VARY

Podle posledních údajů Českého statistického úřadu mají v Karlovarském kraji povolený pobyt necelé tři tisícovky Rusů, podle místních jich však jen v samotných Karlových Varech žije podstatně více. I to dělá z nedělního duelu sborné s českou reprezentací hokejovou událost přesahující rozměry běžného zápasu. Místní KV Arena byla už dopředu vyprodaná, ale který z týmů bude mít na své straně víc příznivců?

Článek
Fotogalerie

„Počítáme s tím, že ve Varech bude v hledišti i hodně Rusů. Ale doufáme, že si hodně českých fanoušků najde cestu na stadion a podpoří nás,“ přál si před zápasem trenér národního týmu Vladimír Růžička. „Asi bude plnej zimák a já doufám, že čeští diváci budou mít převahu,“ přidal se i útočník Jiří Hudler.

Nová posila Dynama Moskva se stejně jako ostatní hráči na zápas hodně těší. „Oproti Finům a Švédům to bude zase něco jiného a navíc přece půjde o vítězství na turnaji,“ upozorňuje Hudler. „I když jde jen o Euro Hockey Tour, s Rusy je to vždycky boj o každý bod a diváci se mají určitě na co těšit,“ láká na utkání Růžička.

Do zbrusu nové KV Arény se vejde necelých šest tisíc diváků a už při prvních zápasech ruského týmu bylo vidět, že má v Karlových Varech velký počet příznivců. "To je jasné, vždyť jsme v ruském městě," směje se útočník Jaroslav Bednář, jenž má pro halu jen slova uznání. "Je to tady strašně útulné, je slyšet každého diváka. Musím říct, že je to výborně udělaná hala," tvrdil.

Naposledy se oba soupeři potkali v dubnu rovněž na Českých hokejových hrách, tehdy ještě při konání turnaje v Liberci. Hned od začátku šli někteří ruští hokejisté po krku Janu Markovi, s Proškinem se porval Karel Rachůnek. „V loňské sezóně byly zápasy s Rusy hodně emotivní. Loni ve Finsku je překvapilo, že jsme hráli hodně tvrdě a do těla, pak nás zase zaskočili oni, v Liberci to bylo také dost vyhecované. A myslím, že teď to bude zase,“ tvrdí Růžička, jenž má takové zápasy radši.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.