Hlavní obsah

Hokejová reprezentace je pohromadě a chystá se na Karjalu

PRAHA

Česká hokejová reprezentace se v úterý sešla na srazu v Praze před cestou na další podnik Euro Hockey Tour, turnaj Karjala Cup. Hlavní trenér týmu Vladimír Růžička přivítal na zimním stadiónu v pražském Edenu všechny hráče, kteří si v podvečer společně zatrénovali. Další dva tréninky čeká mužstvo na stejném místě ve středu, o den později se tým přesune do Švédska k prvnímu utkání turnaje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Bulis (vlevo) a Josef Vašíček na tréninku hokejové reprezentace

Článek
Fotogalerie

Plán prvního tréninku v Edenu byl jasný: "Budeme bránit střední pásmo, zaměříme se také na hru ve středním pásmu a hlavně hodláme pilovat přesilovky a oslabení," dal už před vstupem hráčů na led na srozuměnou trenér Růžička.

Jak mužstvo nastoupí k prvnímu zápasu se Švédskem ve čtvrtek na kluzišti soupeře v Jönköpingu, se prozatím nechtěl příliš vyjadřovat. "První utkání nebude hrát Franta Lukeš, ale zase dostane šanci v dalších dvou zápasech sobotu a v neděli. Ještě uvidíme, kdo bude v brance. To prozradíme možná zítra," nechával si kouč otevřená vrátka k rozhodnutí, zda bude chytat Lukáš Mensator nebo Marek Schwarz.

Brankář Marek Schwarz na tréninku hokejové reprezentacefoto: Právo/Milan Malíček

Jediný nováček týmu Schwarz prý každopádně dostane na turnaji šanci. Vedle gólmana Mladé Boleslavi dostali narychlo pozvánku také obránce Angel Krstev a útočník Marek Kvapil. Ze zdravotních důvodů se totiž omluvila dvojice z Vítkovic Jakub Štěpánek a Vladimír Sičák, útočník Omsku Jakub Klepiš a také Jan Hlaváč ze švédského Linköpingu.

"Budeme se chtít co nejlépe připravit, aby se nám ten turnaj vydařil stejně dobře jako v Karlových Varech. Chceme samozřejmě uspět, na druhou stranu víme, že to bude těžké. Švédi mají silné mužstvo stejně jako Rusové, Finové zase hrají doma," konstatoval Růžička.

Složení formací českého týmu:
Mensator, Schwarz - Rachůnek, Melichar, Němec, Blaťák, Kutlák, Mojžíš, Krstev, Čutta - Kumstát, Hudler, Bulis - Bednář, Červenka, Rolinek - Brendl, Vašíček, Hubáček - Kůrka, Novotný, Kvapil - Lukeš.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko