Hlavní obsah

S Jágrem chtějí trenéři zkoušet Hudlera i Červenku

PRAHA

Pouze Petr Čajánek chyběl na úterním srazu české hokejové reprezentace, která se v Praze připravuje na třetí díl Euro Hockey Tour, turnaj Channel One Cup. Útočník Petrohradu se domluvil s vedením týmu, že dorazí do Prahy později a místo něj tak první trénink v O2 Areně absolvovali po boku Jaromíra Jágra Jiří Hudler a Zbyněk Irgl.

Článek

Tohle složení ovšem platí jen pro úterní trénink, ve středu už by měli trenéři vedle Jágra postavit Čajánka, stejně jako na posledním mistrovství světa ve Švýcarsku. A hlavní kouč Vladimír Růžička chce vyzkoušet také spojení Jágr-Červenka, přičemž by s touto dvojicí zůstal Čajánek.

Vyjma Čajánka absolvovali úterní trénink českého týmu všichni nominovaní hráči včetně obránce Tomáše Mojžíše, jenž byl narychlo povolán za zraněného Karla Rachůnka. V brance se pak střídali gólmani Slavie Stanislav Neruda a Milan Hnilička, protože reprezentační brankáři Štěpánek a Schwarz ve stejné době bojovali s druhým českým výběrem proti Slovensku v přátelském utkání v Košicích.

Na olympiádu mají šanci dva hráči z extraligy

Růžička před úterním tréninkem znovu vysvětlil důvod výjimečné nominace dvou reprezentačních týmů - pro zápas na Slovensku a pro turnaj Channel One Cup. "Nechtěli jsme brát stejné kluky ještě na Slovensko, aby museli hrát čtyři zápasy v týdnu. Přece jen je konec prosince a hráči už jsou i tak dost vytěžovaní," řekl a zároveň prozradil, že na olympiádu počítá s dvěma hráči z extraligy.

Ve čtvrtek Češi zahájí turnaj zápasem v Praze s Finskem, pak je čeká přesun do Moskvy. "Těšíme se, že ve čtvrtek přijde plná hala a podpoří nás. Co se týče dalších týmů, tak Švédy známe a Rusové jsou těžký soupeř pokaždé, doma obzvlášť. Ale všichni víme, s jakými cíli do Ruska jedeme - chceme se dobře připravit a něco v Moskvě uhrát," prohlásil hlavní kouč.

Dopingové zkoušky

Do zápasů chce nasadit oba brankáře, jeden bude chytat ve čtvrtek proti  Finsku, druhý v sobotu se Švédy. O nasazení gólmana pro nedělní souboj s Ruskem se pak trenéři teprve rozhodnout. Jasné je prozatím jen to, že ve čtvrtek bude třináctým útočníkem Irgl, nastoupí ale v obou víkendových zápasech.

Národní tým v úterý zastihla také nepříjemná návštěva, když na místo srazu dorazili také antidopingoví komisaři. A k testům si vybrali hned pět hráčů - Bednáře, Blaťáka, Hudlera, Jágra, a Vašíčka.

Reklama