Hlavní obsah

Blbce ze sebe dělat nebudu, vzkázal Hudler Růžičkovi a na MS nepojede

PRAHA

Tajenka, kdo pojede na květnové hokejové mistrovství světa v Německu, se pomaličku odkrývá. Téměř stoprocentně na světový šampionát neodcestuje Jiří Hudler. Šestadvacetiletý útočník totiž necítí důvěru od reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky a podle svých slov ze sebe nehodlá dělat blbce.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Hudler na světový šampionát určitě nepojede.

Článek

Je na seznamu hráčů, které si trenéři pozvali na kemp před hokejovým mistrovstvím světa. On však o ničem neví. "Nikdo mi nic neříkal, nikdo mi nevolal," přiznal Jiří Hudler v rozhovoru pro deník Sport. "Pro mě sezóna skončila už v neděli. Od té doby jsem nebyl na ledě," řekl dále útočník Dynama Moskva, které vypadlo už v prvním kole play-off KHL.

"Světový šampionát začíná za šest, sedm týdnů. A to je dost dlouhá doba, abych se dokázal udržet ve formě. A abych tohle absolvoval a po šesti týdnech mi bylo řečeno, že nikam nejedu, to nemám zapotřebí. Nenechám ze sebe dělat blbce," prohlásil šestadvacetiletý hokejista, jenž stále cítí zklamání, že nebyl nominován na olympijské hry ve Vancouveru.

"Necítím od trenéra Růžičky potřebnou důvěru. Kdo ví, co by se dělo před šampionátem. Jet na kemp v pozici, že nevím, co bude... Mám z toho divný pocit," uvedl dále útočník, který s Detroitem v roce 2008 vyhrál Stanley Cup.

Reprezentace se olomoucký rodák však rozhodně nevzdává. "Nepochybujte o tom, že já chci reprezentovat. Když tam bude trenér, který mi dá důvěru, vždycky budu rád reprezentovat. Je to jednoduché," uzavřel Jiří Hudler, jenž nevylučuje ani návrat do NHL.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko