Hlavní obsah

Do přípravy reprezentace se zapojili finalisté extraligy, kouč chce Erata

PRAHA

Pětice hráčů z kádrů finalistů extraligy se dnes dopoledne zapojila do tréninku českých hokejistů v přípravě na LG Hockey Games ve Stockholmu. Trenéru Vladimíru Růžičkovi se v Praze-Letňanech hlásili obránce Jakub Nakládal s útočníkem Petrem Koukalem z mistrovských Pardubic a gólman Jakub Štěpánek, zadák Michal Barinka a forvard Marek Kvapil z Vítkovic.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Ondřej Pavelec (vpravo) a Jakub Voráček (uprostřed) na srazu hokejové reprezentace

Článek

Po pondělním odpočinku nechyběl ani útočník Petr Hubáček z Komety Brno a tréninkovou jednotku tak absolvovalo 27 hráčů. Následně si ale sbalili věci obránce Josef Hrabal z Třince a útočník Milan Gulaš z Českých Budějovic.

Do Stockholmu nevyrazí ani gólman Jakub Sedláček ze Zlína. Gólmana Tomáše Vokouna z Floridy, který přiletí ze zámoří přímo do Švédska, doplní dva další jistí gólmani pro mistrovství světa v Německu Ondřej Pavelec z Atlanty a Štěpánek.

Na LG Hockey Games se nepředstaví ani obránce Filip Novák z ruské Balašichy, která dnes hraje rozhodující sedmý zápas finále Kontinentální ligy s Kazaní. "Má zánět průdušek, takže bych chtěl, aby přijel až v úterý," naznačil Růžička, že s Novákem počítá na další sraz v Praze ve finálním týdnu přípravy před šampionátem. Stejně jako s hvězdným forvardem Jaromírem Jágrem z Omsku a obráncem Michalem Rozsívalem z New Yorku Rangers.

O startu útočníků Tomáše Plíhala a Michala Birnera z TPS Turku se rozhodne dnes. Pokud by jejich tým získal titul, Růžička by je rád viděl ve Stockholmu. "Pokud by to neskončilo, museli by se hlásit také až v úterý. Záleží ale na tom, jestli budou zdraví. Mám dojem, že Michal Birner má trochu něco s kolenem," doplnil Růžička.

Nadále reprezentační kouč řeší posily z NHL. Zatím má vedle Vokouna, Pavelce a Rozsívala jistou jen účast Jakuba Voráčka z Columbusu, který už je s týmem. Po pondělním vyřazení Nashvillu z prvního kola Stanleyova poháru s Chicagem má trenér zájem o útočníka Martina Erata. "Psal jsem mu zprávu, dneska bych s ním chtěl mluvit," prohlásil Růžička.

Jasno zatím není u beka Martina Škouly, jehož New Jersey vypadlo v sobotu. "Stále se mu nedá dovolat. Zjistil jsem ale, že nemá kontrakt na novou sezonu. Loni také neměl smlouvu a řekl, že nepojede. Uvidíme, jak to dopadne, dneska bych mohl vědět víc," doplnil Růžička.

Další kandidáty ještě v play off NHL vyhlíží. Dnes v noci skončí série Detroitu s Phoenixem a ve středu Washingtonu s Montrealem. Růžička má zájem o hráče Coyotes, z druhé série mu určitě vypadne jeden z účastníků únorových olympijských her ve Vancouveru. "Chtěl bych, aby přijel Tomáš Plekanec nebo Tomáš Fleischmann," doplnil Růžička s tím, že se chystá čekat i na centra Davida Krejčího, jehož Boston bude hrát druhé kolo play off.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko