Hlavní obsah

Rusko, Finsko, Německo... Kdo vyjde na české hokejisty ve čtvrtfinále MS?

PRAHA

Hned tři mužstva jsou ve hře jako možní soupeři českých hokejistů ve čtvrtfinále play-off mistrovství světa v Německu. Po parádní výhře nad Kanadou 3:2 si Češi zajistili postup ze třetí příčky osmifinálové skupiny F, ale v případě večerní výhry Švýcarů nad Švédskem mohou být dokonce druzí. Ve čtvrtfinále každopádně narazí na jednoho z trojice Rusko, Finsko, nebo domácí Německo.

Foto: Petr Josek, Reuters

Fanoušci sledují souboj mezi Tomášem Rolinkem (vlevo) a Kanaďanem Ottem

Článek

Večerní utkání mezi Švédskem a Švýcarskem rozhodne o vítězi skupiny F. Když vyhraje Švédsko, má jisté první místo a Češi zůstanou třetí. Na stejné pozici zůstanou i v případě, že Švédové získají alespoň bod.

Pokud by ale Tři korunky nebodovaly a vyhrálo po základní části Švýcarsko, posunou se Češi na druhé místo. V konečné tabulce by se totiž posunuli před Švédsko díky lepší vzájemné bilanci.

Z druhého místa by tak česká reprezentace hrála ve čtvrtfinále s domácím Německem. Pokud ovšem zůstanou třetí, tak je čeká buď Rusko nebo Finsko. Podle toho, kdo vyhraje jejich vzájemný zápas o prvenství v osmifinálové skupině E.

Možní soupeři české reprezentace ve čtvrtfinále MS:
RUSKOFinsko porazí za 3 body Rusko a Švédsko zaboduje se Švýcary
FINSKORusko zaboduje s Finskem a Švédsko zaboduje se Švýcary
NĚMECKOŠvýcarsko porazí za 3 body Švédsko
Aktuální tabulky osmifinálových skupin MS

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko