Hlavní obsah

VIDEO: Oslavy budou ještě hodně dlouhé, slíbil po příletu mistrů světa Rolinek

PRAHA

Čerství hokejoví mistři světa dorazili z Německa do Prahy. Letecký speciál se zlatým týmem na palubě dosedl na ranvej letiště v Praze-Ruzyni těsně před 13 hodinou. U příletové haly už na ně netrpělivě čekaly desítky fanoušků. Do Čech se vrátilo jen 22 hráčů, chyběli Tomáš Vokoun a Michal Rozsíval, kteří se vydali z Německa rovnou za rodinami do Spojených států amerických.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Rolinek (vlevo) a Jaromír Jágr po příletu do Prahy

Článek
Fotogalerie

Jako první se na schůdcích letadla objevili společně Tomáš Rolinek s trofejí pro mistry světa a Jaromír Jágr. Následovaji je trenér Vladimír Růžička a předseda svazu Tomáš Král, za nimi už se trousili další hráči.

Čeští hokejisté (zleva) Němec, Rachůnek, a Hubáček po příletu do Prahyfoto: Právo/Milan Malíček

Všichni se pak na ploše před letadlem chytili kolem ramen a předvedli tradiční poskok "Kdo neskáče, není Čech". Nekřepčil jen Jágra, který si z finále s Ruskem odnesl zranění kolene. S mírným odstupem vyšli z letadla, viditelně "unavení" z mistrovských oslav, Roman Červenka s Petrem Vampolou. Jako poslední se venku zdržel Jakub Klepiš, který v hloučku rozdával podpisy a nechal se fotografovat s pracovníky letiště.

Čeští hokejisté po příletu do Prahyfoto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Milan Malíček

"Chci za mužstvo poděkovat všem, kteří nám celou dobu drželi palce. Hrozně nám to pomohlo," prohlásil na následné tiskové konferenci Jaromír Jágr. "A  chci vzkázat lidem, co ztrácí naději, že nic není nemožné," dodal hvězdný útočník. "Ani my jsme už skoro nevěřili, že dokážeme vyhrát. Ale teď jsme králové a náramně si to užijeme. Oslavy ještě nekončí a budou hodně dlouhé," pokračoval kapitán Tomáš Rolinek.

Jágr: Postavit mi sochu? Raději ještě počkejme

Radost z druhého titulu mistrů světa na postu trenéra neskrýval ani Vladimír Růžička. "Chci poděkovat hráčům za to, co předvedli. Buďme na ně všichni hrdí, zase ukázali světu, jak se má hrát hokej. Víc jsem si před svým koncem u národního týmu přát nemohl," řekl kouč, jehož ve funkci vystřídá Alois Hadamczik.

Miroslav Blaťák odpočívá ve speciálu, který vezl české hokejisty domů. Před ním je uložen pohár pro mistry.foto: ČTK/Radek Petrášek

V Česku panuje po nečekaném triumfu hokejistů euforie, hlášce o tom, že by se Jágrovi měla postavit socha, se slavný hráč jen směje. "Já si pamatuju, jak po Naganu všichni chtěli Hašana na hrad. Když se něco velkého vyhraje, tak lidé vykřikují všechno možné. Ale po týdnu už bývá zase všechno jinak, tak raději počkejme," vykládal s úsměvem.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko