Hlavní obsah

Fanoušci už vykoupili vstupenky na první zápasy českých hokejistů na MS

BRATISLAVA

Čeští hokejisté na letošním mistrovství světa na Slovensku odehrají své zápasy v základní skupině před vyprodaným hledištěm. Fanoušci vykoupili všechny volné vstupenky na první zápasy českého týmu v Bratislavě už tři měsíce před zahájením šampionátu. Vyprodány jsou také lístky na souboje o medaile.

Foto: Jan Koller, ČTK

Miroslav Šatan s maskotem a symbolickou vstupenkou na MS 2011

Článek

Obhájci titulu odstartují turnaj 30. dubna utkáním s Lotyšskem. O dva dny později vyzvou Dány a první fázi mistrovství světa čeští hokejisté ukončí 4. května kláním s Finskem. Vstupenky na tyto zápasy jsou sice oficiálně vyprodány, další lístky by se mohly dostat do prodeje, pokud se nezrealizují dřívější objednávky, nebo se uvolní místa rezervována například pro televizní kamery.

Kapacita rekonstruované bratislavské arény, kde čekají vyprodané zápasy také domácí reprezentaci, je zhruba 9200 diváků. Do prodeje se však dostalo jen asi 7700 vstupenek na každý zápas, zbytek je vyhrazen mimo jiné pro sponzory a média. V současnosti už nejsou k dispozici ani vstupenky na zápasy od čtvrtfinále do konce šampionátu.

Mnohem menší zájem je zatím o zápasy, které budou v Košicích. V tamní aréně se v základních skupinách představí například týmy Kanady, Švédska a Spojených států. Východoslovenské město bude po odehrání zápasů v základních skupinách a soubojů o postup do čtvrtfinále turnaje hostit pouze týmy bojující o setrvání v elitní kategorii mistrovství světa.

Závěrečná fáze prodeje vstupenek na šampionát se rozběhla v úterý, odkdy se dají koupit lístky na jednotlivé zápasy. Předtím si zájemci o mistrovství světa museli najednou zakoupit vstupenky na vícero utkání nebo alespoň na jeden hrací den. Celkově je k příznivcům hokeje k dispozici přibližně 390 000 lístků, z nichž se dosud prodalo přes 210 000.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko