Hlavní obsah

Tenkráta nahradí v hokejové reprezentaci liberecký Vantuch

PRAHA

Útočníka Petra Tenkráta z Kärpätu Oulu nahradí v hokejové reprezentaci na úvodním soustředění v Kravařích před mistrovstvím světa liberecký Lukáš Vantuch, jenž je pátým nováčkem v týmu. ČTK o tom dnes informoval tiskový mluvčí reprezentace Jan Černý.

Článek

Reprezentační trenér Alois Hadamzcik musel od čtvrteční nominace udělat už třetí změnu, v pátek se mu omluvili Tenkrátův klubový spoluhráč Kamil Kreps a František Lukeš z Litvínova. Místo nich byli povoláni Radek Dlouhý z Komety Brno a Tomáš Mertl z Českých Budějovic, který bude v národním mužstvu stejně jako Vantuch poprvé. Dalšími nováčky jsou brankář Jakub Kovář z Českých Budějovic, obránce David Štich z Liberce a útočník Lukáš Pech z Karlových Varů.

Třiadvacetiletý Vantuch v této sezoně odehrál v základní části za Bílé Tygry 30 zápasů s bilancí tří branek a tří asistencí. V deseti zápasech se také představil v dresu Benátek nad Jizerou v první lize. Ve čtvrtfinále extraligového play off, v němž Liberec vyřadila v sedmi zápasech pražská Slavia, vstřelil Vantuch gól a na jeden přihrál.Připravujeme další podrobnosti

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko