Hlavní obsah

Hokejisté Švýcary přehráli, mrzí jen neproměňování šancí

LITVÍNOV

S nejhubenějším možným výsledkem uspěli v pátek čeští hokejisté v přípravném zápase proti Švýcarsku. V Litvínově porazili svého soupeře pouze 1:0, když úspěšným střelcem byl Jiří Novotný. "Celý zápas jsme Švýcary přehrávali a vytvořili si řadu šancí, jen by je asi chtělo víc proměňovat," uznal po zápase autor jediné trefy.

Foto: Petr Horník, Právo

Marek Kvapil (vlevo) v soboji se Švýcarem Gobbim.

Článek
Fotogalerie

"Pochopitelně,  že nám chybí hráči jako Červenka nebo další, co dávají dvacet gólů za sezónu. Ale i tak jsme si vytvořili šance," pokračoval Novotný, který

plnil roli kapitána týmu. "Jsem rád, že jsem tu příležitost dostal, ale samozřejmě je to dočasné, protože kapitánem je Tomáš Rolinek," dodal.

"Měli jsme ze Švýcarů obavy, protože porazili Rusy, takže jsme kladli hráčům na srdce, aby k tomu přistoupili s maximální zodpovědností. Tým odvedl dobrou práci podpořenou výborným výkonem gólmana. Jediné, co nás může mrzet, je neproměňování šancí," posteskl si i kouč Alois Hadamczik.

"Samozřejmě jeden gól je málo, kdybychom dali tři, tak bych byl spokojenější. Musíme zapracovat na důrazu při zakončení. Nicméně v každé pětce byl hráč, který hrál nadstandardně. Ukázalo se, že do budoucna máme hráče, s kterými můžeme počítat," vyzdvihl své svěřence.

Kvapil má potíže s kolenem

Další čisté konto v národním týmu si připsal brankář Jakub Štěpánek.  "Překvapilo mě, že Švýcaři tolik nestříleli a ani se moc netlačili do branky. Zkoušeli jen sporadicky střílet přes beka," zlehčoval svoji zásluhu gólman, jenž se na konci druhé třetiny postaral i o jedno oslabení týmu.

Vystartoval za pukem téměř k modré čáře a odnesl si jej zpátky k brance v lapačce, což rozhodčí posoudili jako zdržování hry. "Směrem, kterým jsem chtěl puk odehrát, stál jejich hráč, a puk se tak nějak kutálel po hraně, tak jsem to nechtěl riskovat. Proto jsem jej vzal do rukavice a myslel, že mám tři vteřiny na to, abych se s ním dostal do bezpečí. Poučení pro příště," kál se Štěpánek.

V sobotní odvetě se Švýcarskem  si tentokrát odpočine, příležitost dostane v brance Jakub Kovář. Hrát bude také útočník Tomáš Pospíšil, nenastoupí však Marek Kvapil. Ten si ze zápasu odnesl problémy s kolenem.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko