Hlavní obsah

Náš výkon byl příšerný, zlobil se Sedlák po prohře se Švýcary

DRÁŽĎANY

Kapitán české hokejové osmnáctky Lukáš Sedlák byl rozladěný z výkonu mužstva v posledním utkání ve skupině o udržení na mistrovství světa v Drážďanech proti Švýcarsku, kterému svěřenci trenérů Jiří Šolce a Martina Hostáka podlehli v sobotu 2:4. Češi tak skončili osmí, což je druhé nejhorší umístění v historii světových šampionátů i předešlých mistrovstvích Evropy. Hůře dopadli čeští mladíci jen v roce 2007, kdy z deváté pozice sestoupili a následující rok dobývali návrat mezi elitu.

Foto: Doug Benz, Reuters

Juinorští hokejisté Česka - ilustrační foto.

Článek

"Jsem z našeho výkonu zklamaný. Takhle se zápas na mistrovství světa prostě nedá odehrát," zlobil se Sedlák a při hodnocení si nebral servítky. "Bohužel musím říct, že jsem zklamaný i z přístupu některých hráčů," uvedl českobudějovický útočník, který byl se třemi góly druhým nejlepším střelcem a se čtyřmi body třetím nejproduktivnějším hráčem českého týmu na turnaji.

Konkrétně se ale k jednotlivým spoluhráčům Sedlák vyjadřovat nechtěl. "Řeknu to takhle. Přístup celého týmu se mi nelíbil a musíme si to ještě vyříkat. Tohle se v dalších turnajích nemůže stát," řekl osmnáctiletý útočník.

Uspokojili se vedením

Český tým přitom začal dobře a od 11. minuty vedl po brance Dmitrije Jaškina. Švýcaři ale dvěma slepenými góly stačili ještě do konce první třetiny skóre otočit. "Asi jsme se uspokojili vedením. To se nám tu už několikrát stalo v minulých zápasech," mrzelo Sedláka. "Po hrubých chybách jsme inkasovali dva laciné góly. Potom už jsme se nedokázali znovu nastartovat jako na začátku zápasu."

Za stavu 4:2 pro Švýcarsko se čeští mladíci pokusili závěr utkání ještě zdramatizovat. Místo tlaku však přišla spíše křeč. "Věřili jsme, ale puk už nám přeskakoval přes hokejky. Snažili jsme se, ale bohužel to nevyšlo," řekl Sedlák, který před minulým zápasem převzal od Marka Hrbase kapitánské céčko. "Ani nevím, proč to trenér takto udělal. Trochu jsme se o tom bavili, ale konkrétní důvod neznám," uvedl Sedlák.

Konečné osmé místo je pro český tým zklamáním, protože pomýšlel před turnajem na postup do čtvrtfinále a v úvodním utkání dokonce porazil Švédy, kteří budou hrát dnes ve finále. "Nehodnotí se mi to dobře zvlášť po našem dnešním výkonu. Bylo to něco příšerného," dodal Sedlák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko