Hlavní obsah

Duda se vážně zranil a musí na operaci

HELSINKY

V Kazani působící útočník Radek Duda se toužil na Rusy vytáhnout, vždyť za sbornou hrálo jeho pět spoluhráčů. Netušil však, že prestižní duel pro něj skončí vážným úrazem ramene, který jej na delší dobu vyřadí z činnosti.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Radek Duda si odváží z Helsinek zranění ramene. Musí na operaci.

Článek

Duda přihrál na první gól a patřil k nejlepším hráčům na ledě, jenže ve 27. minutě se obětavě vrhl za odraženým pukem a po nekontrolovaném nárazu na mantinel si přetrhal vazy v rameni tak zle, že rentgen v nemocnici prokázal nutnost operace s odhadem tříměsíčního léčení. "Je to hrozná smůla, utkání v televizi určitě sledovala celá Kazaň," usmál se smutně.

Už před zápasem zdůrazňoval, jak je pro něj důležité Rusy zdolat. "Jinak by mi to spoluhráči neustále předhazovali, jedině vítězství mi zajistí klid." Reprezentaci se skutečně podařilo vyhrát, ale Duda v neděli večer tušil, že dlouhou zdravotní pauzou trenéra Vůjtka v klubu nepotěší. "Takové věci bohužel hokej přináší," krčil rameny hráč.

Duda toužil předvést, že se v ruské lize zkrotil svůj temperament. "Hrál na turnaji s jasnou touhou nefaulovat, jenže tím trochu ubral i na zdravé hokejové agresivitě. Musí v sobě najít správnou rovnováhu, aby mužstvo neškodil zbytečným vylučováním, ale zároveň důrazností prospěl," hodnotil Dudu trenér Slavomír Lener, jenž kvůli tomu zranění nemůže s útočníkem počítat na prosincový pohár Baltiky do Moskvy.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko