Hlavní obsah

Lener odložil cestu za oceán

PRAHA

Zamotaná situace v NHL změnila plány kouče českých hokejistů Slavomíra Lenera. Reprezentační trenér se chtěl za oceán vydat již v lednu. Jenže kluby tvrdě bojují o play-off a Lener zatím neví, koho přesně oslovit. "Ještě není jasné, které kluby půjdou dál. Nemá cenu kluky rozptylovat," rozhodl se změnit plány. Do zámoří se vydá až v polovině února.

Foto: Archiv

Reprezentační trenér Slavomír Lener.

Článek

Lener si v zámoří prohlédne v několika utkáních posily do kádru pro světový šampionát. V únoru už by měla být situace přehlednější. Další cestu pak absolvuje trenér národního týmu hned v březnu. Přímo v akci tak uvidí české hokejisty ze zhruba dvaceti týmů. K dispozici pro světový šampionát budou hráči z dvaadvaceti mužstev NHL. Tedy včetně osmičky, která neprojde sítem prvního kola Stanley Cupu.

V prvotních Lenerových úvahách figurovalo jméno Martina Straky. Když působil ve slaboučkém Pittsburghu, nebylo co řešit. Ovšem výměna do Los Angeles plány zamotala. Kings jsou velmi ambiciózní a rozhodně míří do play-off. "Nedá se nic dělat. S tím se musíme smířit, stejně jsou na tom i další celky," ulevil si pro ČTK Lener.

Citlivá otázka: Lang

Dalším mužem v koučově notýsku je Robert Lang. Avšak útočník Washingtonu má americkou manželku, s níž vychovává syna a podle informací Blesku se vzdal českého pasu. "Já bych ho v týmu uvítal. Robert tu ale pět let nebyl a nepřijel ani loni do Finska. Tohle nejde řešit po telefonu nebo přes rodiče. Je to citlivá věc a tu musíme probrat z očí do očí," nastínil agentuře Lener.

Washington se ve slavné lize trápí a je nepravděpodobné, že by pronikl do vyřazovacích bojů. K dispozici by tak mohl být Jaromír Jágr. S hvězdou Capitals již Lener hovořil v létě a Jágr projevil zájem na mistrovství, které po dlouhých letech hostí Česko, přijet. "Pokud ho Washington nevymění," utrousil Lener.

Reklama

Související témata: