Hlavní obsah

Duda přijel bez výstroje

PRAHA

K české hokejové reprezentaci se v pondělí přidal útočník Radek Duda z ruského klubu AK Bars Kazaň. Na loňském mistrovství světa si získal nepřátele svou nedisciplinovaností, nyní mu dal trenér Slavomír Lener další šanci. A tak bude bojovat o to zahrát si na šampionátu před českými fanoušky. Na sraz Duda dorazil bez výstroje, kterou mu sebral jeho ruský zaměstnavatel.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Radek Duda.

Článek

"Sebrali mi úplně všechno. Zůstaly mi jen brusle, které byly moje vlastní," smál se věčně dobře naložený Duda. "tak ale dopadli všichni hráči, kterým skončila smlouva," dodal.

V Kazani podle Dudy vůbec panovala zvláštní atmosféra. "Hodně hráčů hrálo jen na sebe, málokdo se obětoval pro tým. Mužstvo zkazily ty velký peníze, které se v Kazani braly," přidal své postřehy ze své první sezóny v Rusku Duda.

Kazaň ne, Rusko možná

I proto už si nedovede představit hrát v Kazani i další sezónu, působení v ruské lize by se ale nebránil. "Rusku neříkám ne, říkám ne Kazani," říká hráč, jehož tým nestačil v semifinále play-off na Magnitogorsk.

Pro Česko má na Dudu práva Plzeň, ale důrazný útočník zatím s návratem nepočítá. "To je zatím předčasná otázka, teď se chci soustředit na šanci probojovat se zpátky do národního týmu. O to ale usiluje hodně dobrých hráčů," viděl realisticky své šance.

Sazka Arena se mu líbila

Pokud by se Duda dostal do týmu pro šampionát, zahrál by si ve zbrusu nové Sazka Areně. Tu si ale prohlédl už v neděli, kdy byl v hledišti  fandit bývalým spoluhráčům ze Slavie při finále extraligy. "Bylo vidět, že Slavie už je trochu utahaná, ale samozřejmě klukům přeju, aby obhájili titul."

Duda byl v reprezentaci naposledy při listopadovém turnaji Karjala ve Finsku. Tehdy si v utkání proti Rusku po nárazu na mantinel zpřetrhal vazy v rameni a musel na operaci. "Rameno už je v pohodě, nic mě neomezuje," zmínil Duda svůj aktuální stav.

Reklama

  Česko - Slovensko zítra 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko