Hlavní obsah

Do přípravy na MS se zapojí sedmnáct hráčů z NHL

PRAHA

O místa v konečné nominaci pro mistrovství světa v hokeji se popere i sedmnáctka hráčů působících v zámořské NHL, jimž skončila sezóna už po základní části. Mezi kandidáty jsou čtyři olympijští vítězové z Nagana, včetně Jaromíra Jágra z New Yorku Rangers. Naopak ze seznamu adeptů vypadl bek Filip Kuba z Minnesoty, který měl potíže s prstem.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Petr Sýkora z Anaheimu nechybí ve výběru kouče Slavomíra Lenera.

Článek

"Všichni úspěšně prošli výstupními lékařskými testy ve svých klubech, jsou v pořádku," uvedl Lener na adresu sedmnácti pozvaných krajánků.

Z Los Angeles pozval brankáře Romana Čechmánka, obránce Jaroslava Modrého a útočníka Martina Straku, z Anaheimu beka Martina Škoulu a forvardy Petra Sýkoru s Václavem Prospalem, z New Yorku Rangers obránce Karla Rachůnka a do útoku Jágra s Janem Hlaváčem.

Z Columbusu se představí bek Jaroslav Špaček s útočníkem Davidem Výborným, z Pittsburghu obránce Josef Melichar s centrem Milanem Kraftem a z Edmontonu dvojice forvardů Radek Dvořák a Aleš Hemský. Příležitost dostane útočník Josef Vašíček z Caroliny a bek František Kaberle přicestuje z Atlanty.

Někteří krajánci už proti Francii

Hráči ze zámoří se budou k národnímu týmu připojovat postupně a někteří se do něj zařadí nejpozději v průběhu příštího týdne. Několik posil z NHL se představí již v úterý 13. dubna v prvním přípravném utkání v Karlových Varech proti Francii.

Další reprezentanti pro světový šampionát mohou vzejít z týmů vyřazených v prvním kole play-off NHL. Lenera zajímají především souboje Tampy Bay s New Yorkem Islanders, Toronta s Ottawou a Detroitu s Nashvillem.

V každém z nich totiž přichází v úvahu minimálně jedna velká posila. Lener by asi nejvíce uvítal vyřazení Nashvillu, kde by se vedle obránce Marka Židlického nabízela šance povolat dalšího brankáře Tomáše Vokouna.

Reklama