Hlavní obsah

Lener tají, koho pozve z finalistů

PRAHA

Trenér české hokejové reprezentace Slavomír Lener zatím neprozradil, koho z finalistů právě ukončeného ročníku hokejové extraligy pozve na přípravný kemp před blížícím se mistrovstvím světa. Rád by ale do mužstva zabudoval pět až sedm hráčů.

Foto: PRÁVO

Slavomír Lener

Článek

Lener ve čtvrtek místo modelového utkání mezi adepty reprezentačního dresu a hráči českého výběru do 20 let sledoval poslední finálový zápas. Prozradil jen, že z finalistů si vezme na starost Slávisty, vyjednáváním se zlínským klubem pověřil svého asistenta Antonína Stavjaňu.

Triumf Zlína označil Lener za naprosto zasloužený. "Předváděli absolutně parádní hokej okořeněný skvělými přesilovkami," uznal trenér, který ocenil i finálový přínos Slavie. "Po katastrofálním začátku, jaký měla, asi nikdo nečekal, že se zase dostane takhle daleko."

Záleží na regeneraci

Teď podle Lenera záleží na tom, jak rychle adepti národního dresu zformují síly, aby se mohli zapojit do přípravy. "Je to stejné jako s hráči z NHL. Jiná je regenerace u třicetiletého borce než u devatenáctiletého kluka. Do tréninků se vybraní budou zapojovat postupně," naznačil Lener.

Podle zákulisních informací by tak mohli být k týmu povolání zlínští hráči Balaštík s Blaťákem a slávisté Sup, Beránek, J. Novák a Klepiš.

Finalisté asi až po Francii

Včera měl Lener k dispozici na tréninku v pražské T- Mobile Aréně dva gólmany a devatenáct hráčů do pole, kteří přes víkend dostanou volno a sejdou se až v neděli v Karlových Varech, kde o dva dny později absolvují přípravu s Francií.

Tam by by měl za týmem dorazit i útočník Jaroslav Hlinka, jenž v minulých dnech léčil chřipku. O zapojení finalistů extraligy do duelu s reprezentanty galského kohouta se teprve rozhodne, ale pravděpodobnější variantou je, že na západě Čech ještě nenastoupí.

Na trénincích i Bříza

Odpoledne s týmem začal nečekaně trénovat i devětatřicetiletý sparťanský brankář Petr Bříza, kterého trenéři povolali pro případ zranění některého z gólmanů.

"V širším výběru máme pět brankářů: Salfický, Málek, Čechmánek, který ještě nedorazil, a Vokoun, jenž chytá v play off za Nashville. Čekáme, jak se série vyvine a jak na tom bude zdravotně. S Petrem Břízou jsme se dohodli pro případ, že se někdo zraní. Měli bychom tak pro mistrovství světa stále tři brankáře," vysvětlil pro ČTK Lener.

Reklama

  Česko - Slovensko zítra 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko