Hlavní obsah

Ručinský dorazí chvíli před zahájením MS

Martin KézrPrávo

Martin Ručinský posílí národní tým na mistrovství světa. Útočník Vancouveru přislíbil účast trenéru Lenerovi, do Prahy ale dorazí až v sobotu, pár hodin před startem šampionátu. Reprezentační kouč navíc zvažuje i účast beků Marka Malíka a Jiřího Šlégra.

Foto: PRÁVO

Martin Ručinský (vlevo) má místo v kádru trenéra Lenera jisté. Nad nominací Jiřího Šlégra (vpravo) kouč váhá.

Článek

"Když jsem s Martinem mluvil, byl ještě hodně zklamaný z vyřazení klubu z play-off, ale prohlásil, že stoprocentně přijede. Má sice ve Vancouveru ještě klubové povinnosti včetně zdravotní prohlídky, ale cítí se fit a jsme domluveni, že dorazí," řekl Lener s tím, že pro dvojnásobného světového šampióna Ručinského vyhradí místo na soupisce.

Jako nepravděpodobný se naopak jeví reprezentační debut 28letého obránce Vancouveru Marka Malíka. "Má vážný zdravotní problém, tvrdost play-off pocítil na vlastní kůži, hrál snad dokonce se zlomenou rukou. Ještě si ale zavoláme, co na to lékaři," prohlásil Lener, který už ale pociťuje přetlak mezi obránci.

Proto i na adresu dalšího volného hráče Jiřího Šlégra z Bostonu, jenž by se na mistrovství objevil po šesti letech, mluvil opatrně: "Máme tu hodně hráčů, takže musíme různě kombinovat a o Šlégrově využití ještě budeme mluvit. Vzbudil jsem ho v půl čtvrté ráno jejich času, také s ním jsem domluven na další telefonát."

V úvahu připadá dvacet hráčů z NHL

V úterý v noci se bude rozhodovat v play-off NHL i o vyřazení Ottawy či Toronta, což by mohlo znamenat případně příjezd T. Kaberleho, Roberta Reichla nebo Martina Havláta. "Také podle toho, kdo z nich bude volný, se můžeme rozhodovat i dál při tvorbě sestavy," řekl Lener.

Trochu se posunula úloha reprezentačního útočníka Petra Čajánka, jehož reprezentační pozice není úplně jistá. " Přiletí ve středu ze St. Louis do Vídně, tam se s ním spojíme, abychom se domluvili, zda se má přidat k národnímu týmu. V našich úvahách stále figuruje. I v jeho případě záleží na tom, jak to dopadne mezi Ottawou a Torontem," prohlásil Lener. V nominační hře se tak nakonec ocitají dvě desítky hráčů ze zámoří.

Reklama