Hlavní obsah

Kdo nahradí Langa pro Světový pohár?

PRAHA

První trable s kádrem pro Světový pohár musí řešit staronový trenér české hokejové reprezentace Ivan Hlinka. Zúčastnit se prestižního turnaje na přelomu srpna a září totiž odmítl Robert Lang, který si chce po náročné sezóně především odpočinout a věnovat se rodině. Hlinka tak musí za třiatřicetiletého centra najít náhradu.

Foto: ČTK

Jedním z vážných adeptů na volné místo je Petr Sýkora

Článek

Naštěstí kvalitních českých hokejistů působí po světě celá řada, a tak Hlinka určitě má z čeho vybírat. Pokud budeme předpokládat, že český kouč hodlá zaplnit Langovo místo rovněž středním útočníkem, nabízí se hned několik velmi dobrých hráčů.

.:ANKETA:
Kdo nahradí Langa v nominaci na SP? Hlasujte na konci článku

Redakce Sport.cz se v následujícím přehledu rozhodla nabídnout některá známá jména, která by mohla post opuštěný Langem nahradit.  Světový pohár začne 30. srpna.

Petr Sýkora (Anaheim M.D.)80%
- jediný hráč ze seznamu, co není typický centr. Přesto právě on má ale velkou šanci být vybrán. Pokud se oba hráči přenesou přes vzájemné neshody z poslední doby, mohla by se oživit jeho někdejší úspěšná spolupráce s Patrikem Eliášem. To, že Sýkora nebyl v první nominaci, bylo pro mnohé velké překvapení.
Josef Beránek (Slavia Praha)60%
- Hlinka mu kdysi v národním týmu dal novou šanci, a slávistický vůdce nechyběl ani letošním šampionátu v Praze a Ostravě pod Lenerovou taktovkou. Otázkou je, zda se po náročné sezóně necítí příliš unavený. Hlinka o něj ale určitě bude stát.
Radek Bonk (Montreal Canadiens)30%
- v zámoří byli hodně překvapení, že se tehdy ottawský centr nevešel do Hlinkova výběru. Jenže Bonk nepatří zrovna mezi trenérovy oblíbence, takže jeho šance nejsou moc velké. Asi mu to příliš vadit nebude, má spoustu starostí se stěhováním do Montrealu.
Petr Nedvěd (N.Y.Rangers)30%
- na olympiádě v Lillehammeru 1994 reprezentoval Kanadu, ale pro Světový pohár platí jiná pravidla a jeho účast by byla možná. Někdejší bohém se možná nedávnou svatbou poněkud zklidnil, přesto nepatří mezi favority trenéra, který požaduje disciplínu a kázeň.
Jiří Hudler (Detroit Red Wings)20%
- někdejší "zlaté hokejové dítě" se z povědomí českých fanoušků poněkud vytratilo. Dvacetiletý "dravec" strávil většinu poslední sezóny na farmě Detroitu. Ač je jeho hokejové umění nezpochybnitelné, trenér těžko vsadí na někoho, koho po celý rok prakticky neviděl hrát.
Jan Hrdina (New Jersey Devils)20%
- má za sebou sice starty na mistrovství světa i olympijských hrách v Salt Lake City, ale poslední sezóna mu nevyšla. Ve Phoenixu se spíše trápil, a neprobral se ani po přestupu do New Jersey, kde zapadl mezi hráče, na kterých se příliš nestavělo.
Milan Kraft (Pittsburgh Penguins)20%
- dlouhán z Pittsburghu se dostal do kádru pro letošní mistrovství světa, kde ale příliš neoslnil. Může ale pro něj hrát skutečnost, že jej Hlinka dobře poznal při svém působení na lavičce "Tučňáků", i fakt, že má za sebou nejlepší sezónu kariéry.
Pavel Patera (Kladno)10%
- kdysi si bez něj fanoušci českou reprezentaci nedokázali představit, ale on se z národního týmu pomalu vytratil. Navíc se i sám nechal slyšet, že jeho dny v reprezentačním dresu už jsou sečteny. Kdysi vychvalovanému "virtuosovi" po jeho poslední akci, mistrovství světa 2002, nemohla spousta lidí přijít na jméno.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko