Hlavní obsah

Rulík: Zvolená varianta je logickým krokem

PRAHA

Role hlavního kouče na Karjala Cupu ve Finsku čeká na asistenta Radima Rulíka v rámci řešení podoby realizačního týmu hokejové reprezentace. Kouč Karlových Varů ale nepředpokládá, že by hráče vybíral pouze sám. "Ještě si nad tím musíme sednout, ale bude to práce celého týmu," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO

Radim Rulík

Článek

Jak se vám zamlouvá varianta vedení reprezentace, pro kterou se svaz rozhodl? V dané situaci je to logický krok. Rozhodl tak výkonný výbor, já jsem zatím dostal jen tuto informaci.

Berete angažmá v roli hlavního kouče pro moskevský turnaj jako svoji šanci? Já i Ondřej Weissmann jsme součástí realizačního týmu, který vede Vláďa Růžička. Mojí ambicí je dobře pracovat.

Budete si hráče pro turnaj vybírat sám? Ještě si nad tím musíme sednout, ale bude to práce celého týmu. Naše filosofie zůstává stejná, chceme dávat šanci mladým hráčům, kteří budou mít hlad po úspěchu a chuť se předvést.

Trenér Růžička se akcí EHT nezúčastní kvůli povinnostem ve Slavii, vy nemáte s vedením Karlových Varů potíže při uvolňování?Už na začátku sezóny jsme se dohodli, že můžu jet na všechny turnaje.

Za Vary zatím nenastoupila žádná posila z NHL, ale Štrbák by se měl k týmu brzy vrátit, jedná se s Dvořákem i Janem Hrdinou. Jak vyřešíte situaci, kdy je ze dne na den budete muset začlenit do jednotlivých pětek, přesilovek a oslabení? Univerzální recept není, ale extraliga je dlouhodobá soutěž a občas se stane, že co se nacvičí v srpnu, pak v sezóně přestane fungovat a musí se to za pochodu stejně předělávat.

Když NHL v průběhu sezóny začne, dostanou se do výhody mužstva jako Karlovy Vary, v nichž invaze hráčů ze zámoří je minimální. To je pravda, ale hokejisté byli na schůzkách hráčské asociace NHL informováni, ať nepočítají s tím, že se soutěž letos rozběhne.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko