Hlavní obsah

Kluci mě potěšili, odmakali to perfektně

HELSINKY/PRAHA

Premiéra na postu hlavního kouče reprezentace vyšla Ondřeji Weissmannovi výtečně. Český výběr vyhrál ve Finsku nad domácím celkem zahajovací utkání turnaje Karjala a přerušil tak šestiletou domácí dominanci hokejistů Suomi. Češi od úvodního buly nepustili soupeře do hry a výkon si v rozhovoru pro deník Právo pochvaloval i trenér Ondřej Weissmann.

Článek

Mohl jste si přát lepší premiéru na reprezentační střídačce?Celé mužstvo skutečně předvedlo vynikající výkon, takže jsem skoro neměl být z čeho nervózní. Naše hra ani nevyžadovala moc trenérských zásahů, nezaznamenal jsem ani žádný krizový moment. Kluci mě potěšili, odmakali to perfektně, Finy vlastně k ničemu nepustili. Hned od prvního střídání mužstvo šlapalo a perfektně se drželo systému hry.

Na čem jste založil taktiku?Upozorňovali jsme na nebezpečí finského náporu v úvodu. Věděli jsme, že na nás zkusí vlítnout, proto jsme chtěli být hodně aktivní. Nečekat na ně zalezlí, ale jít do nich houževnatě a skutečně se nám dařilo soupeře přehrávat už ve středním pásmu. Hodně důležité bylo, že jsme šli do vedení. Konečný výsledek je vynikající. Nechci si ale na něm dělat zásluhu, je to především vizitka hráčů.

Co pro vás znamenal první zápas v roli kouče?Vnímal jsem velkou zodpovědnost a čekání na večerní začátek zápasu pro mne bylo nekonečné. Po obědě jsem se snažil usnout, ale vůbec to nešlo. Těsně před prvním buly jsem cítil trochu chvění, nebyl jsem si úplně jistý, jak se zorientuji mezi hráči v rychlém tempu, ale nakonec vše klapalo perfektně. Z utkání si určitě odnesu hezký zážitek i velikou zkušenost. Není špatné, že jsem byl u toho, když jsme zastavili šňůru finských úspěchů na Karjale.

Už jste mluvil s reprezentačním šéftrenérem Růžičkou?Volali mi okamžitě po zápase a chválil, že jsme hráli dobře z obrany a ocenil, jak jsme pokryli útočnou snahu Finů. Dobře se to poslouchalo a v dobrém rozmaru jsem si do něj i maličko rýpnul. On totiž svůj první zápas u reprezentace letos v srpnu, právě tady v Helsinkách s Finy prohrál...

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko