Hlavní obsah

Uvěřil jsem až manželce, říká Galvas, kterého ve třiatřiceti čeká reprezentační debut

Praha

Zhruba do svých třiceti let sledoval, jestli své jméno nenajde v některé z nominací národního týmu. A jelikož se pozvánky nikdy nedočkal, myšlenkami na reprezentační premiéru se přestal zaobírat. O to překvapenější hokejový obránce Lukáš Galvas byl, když se dozvěděl, že jej Alois Hadamczik povolal do týmu pro turnaj Karjala, první podnik série Euro Hockey Tour.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Třinecký obránce Lukáš Galvas byl nominován na turnaj Karjala.

Článek

Když mu tuto novinku sdělovali třinečtí spoluhráči, třiatřicetiletý zadák jim nechtěl uvěřit. „Myslel jsem si, že si ze mě dělají legraci," přiznával Galvas. „Uvěřil jsem tomu až v momentu, kdy mi to zavolala manželka," říká bek Ocelářů, jehož mobilní telefon ihned zaplavily gratulace od známých a kamarádů.

V reprezentační pozvánku už vůbec nedoufal. „Když mi bylo okolo třiceti, přestal už jsem řešit, jestli mě do reprezentace pozvou. Nominace přišla až ve třiatřiceti, ale svůj věk si vůbec nepřipouštím a neřeším ho," tvrdí Galvas, který trenéra Hadamczika přesvědčil svými výkony založenými na poctivé defenzivě.

„Vždy jsem měl jako základ dobré plnění obranných povinností. Víc jsem bránil, než útočil. Letos mi to vychází, když jsem na ledě, gólů dostáváme méně. Na ledě se cítím fajn, hraje se mi dobře," pokyvuje někdejší vítkovický obránce, který v Tipsport extralize patří mezi deset nejlepších zadáků v hodnocení plus/minus.

„Ale statistiky nesleduju," prohlašuje muž, který sice v juniorských letech reprezentační dres oblékal, premiéru v seniorském nároďáku ale zažije až ve středu proti Švédsku.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko