Hlavní obsah

Hubáček reprezentaci neodmítl, i když za ním do Finska dorazila rodina

Turku

V Česku pobyl jen pár dní a už je s reprezentací zase zpátky v zemi svého hokejového angažmá. Útočník Petr Hubáček válí za Jyväskylä, dnes se ale představí na ledě v Turku v českém dresu při pokračování Karjaly v souboji s domácími Finy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Hubáček na tréninku národního týmu.

Článek

Suomi vyrukují i se svou největší hvězdou, která přišla během výluky NHL. „Koivu po svém příchodu hodně zvedl Turku a svou herní agresivitu nám jistě ukáže. Docela se na ten souboj těším," soudí český útočník, podle nějž do tamní soutěže nedorazila ze zámoří taková esa jako do extraligy. „U nás je kolem výluky určitě větší haló, navíc finská liga je díky bruslení už dost rychlá, rozdíl mezi jejími hráči a těmi kluky ze zámoří není až tak markantní."

Pauza prý přišla v pravý čas

Hubáčkova Jyväskylä ještě koncem října vedla tabulku. „Od začátku sezóny se držíme kolem vrcholu, z posledních pěti utkání jsme ale čtyřikrát lehli," přibližuje legionář, podle něhož reprezentační pauza přišla v pravý čas. „Byli jsme zápas od zápasu slabší. Asi i proto, že praktikujeme fyzicky náročný styl hry," říká Hubáček, který je se svými výkony docela spokojen.

„Prostoru na ledě mám dost a snažím se tak nějak plnit, co ode mě v mančaftu čekají i vyhovět požadavkům trenéra," usměje se. Sám se cítí na ledě dobře a neprosil ani kouče Hadamczika, aby mohl odehrát jen finskou část turnaje, i když za ním přijela v letošní sezóně poprvé rodina. „Malá musela začít chodit dva měsíce do české školy, a když teď konečně za mnou dorazili do Finska, tak jsem jim akorát řekl dobrý den a mazal do Prahy na sraz."

"Kariéra utíká rychle"

S paradoxní situací se vyrovnal. Samozřejmě mě napadlo, že jsem teď mohl mít pár dní volno, odpočinout si a trošku vypustit hokej z hlavy. Mám to ale prostě nastavené tak, že pozvánka do reprezentace se neodmítá a jsem rád, za každou možnost si zahrát," míní Hubáček a říká, že kariéra utíká rychle a nikdy neví, jestli už není v nominaci naposledy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko