Hlavní obsah

Rolinek: Turnaj v Moskvě jsme hráli na půl plynu, chyběla nám jiskra

Nováček Kontinentální hokejové ligy Slovan Bratislava ve středu na svém ledě porazil 1:0 na samostatné nájezdy silnou Ufu, v níž hraje také český reprezentant Tomáš Rolinek. „Bylo cítit, že se zápas hrál po reprezentační přestávce, chyběl mu rytmus,“ zhodnotil Rolinek utkání pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rolinek si na reprezentačním srazu s chutí zatrénoval.

Článek

Jak byste ohodnotil zápas se Slovanem?

Sice nepadaly góly, ale pro diváky to bylo zajímavé utkání, protože byly šance na obou stranách. Oba gólmani zaslouží velkou pochvalu.

Bylo to utkání o tom, kdo vstřelí první branku?

Ano, bylo. Když hrajete dvě třetiny bez branek a čekáte, kdo dál gól, tak ten, kdo ho dá, má strašně blízko vítězství. Chtěli jsme tu vyhrát, ale víme, že to v Bratislavě není lehké. Byli jsme připraveni na to, že Slovan hraje v domácím prostředí výborně, agresivně a dobře bruslí.

Pomáhá Slovanu i bouřlivé prostředí pokaždé vyprodané arény?

Máme zkušený tým, takže to prostředí s námi nijak nezamávalo. Ale musím pochválit bratislavské obecenstvo, které celý zápas skanduje a vytváří výborné domácí prostředí.

Z Bratislavy letíte do Prahy a čeká vás utkání proti Lvu. Těšíte se na utkání v Praze? Sháníte vstupenky pro rodinu a známé?

Kluci mají trochu problém s tím, že v Bratislavě i v Praze je proti Ufě pětihodinový časový rozdíl. Na začátku to trochu trvá, než se do toho dostanou. Na pražské utkání sháním hodně lístků. Nenechal jsem to na poslední chvíli a objednal jsem je předem.

Jak hodnotíte po půl roce přestup do Ufy?

Rozhodl jsem se, že to změním po čtyřech letech v Magnitogorsku. Týmu to moc nešlape. Ufa je to top tým a měl by hrát na špici aspoň v konferenci. Mně samotnému se také nedaří, ale bojujeme dál a snažíme se odehrát každý zápas co nejlépe.

Nelitujete, že jste nezůstal v Magnitogorsku? Mohli jste si zahrát s Jevgenijem Malkinem?

Ničeho nelituju. Jsem v Ufě spokojen po všech stránkách, akorát by se mohlo víc dařit.

Na posledním turnaji v Moskvě se české reprezentaci vůbec nedařilo. Po vítězství Česka na prvním turnaji sezóny byl výsledek z Moskvy nečekaný.

Čekal jsem tuto otázku. Ten turnaj se vůbec nepovedl a bylo to obrovské zklamání. Po prvním zápase, kdy jsme prohráli s Finy 2:3, se to všechno rozsypalo. Pak jsme prohráli s Ruskem 0:6 a další utkání proti Švédsku už byla z naší strany vysloveně křeč.

Kde se stala chyba?

Přistoupili jsme k tomu tak nějak... Jako k vánočnímu turnaji. Nehráli jsme agresivně, žádný tlak do brány. Hráli jsme tak nějak na půl plynu. Nevím, čím to je. Nikdo to nemá v hlavě, každý chce vyhrát. Prostě nebyla tam jiskra.

První turnaj sezóny Česká republika vyhrála a teď skončila na posledním místě...

Ty dva turnaje dopadly pro nás úplně obráceně. Tehdy jsme tři zápasy vyhráli, teď tři zápasy prohráli s hrozivým skóre. Takže špatný.

Neodradí vás to reprezentovat?

Reprezentovat jsem připraven vždycky. U mě to nic nezmění. Ten turnaj byl špatný, ale když dostanu pozvánku do národního mužstva, vždycky pojedu.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články