Hlavní obsah

Hnilička: Jsem zpátky ve staré formě

STOCKHOLM

Milan Hnilička se ve čtvrtek poprvé od světového šampionátu v roce 2002 objevil opět v reprezentační brance. Přesto, že mužstvo prohrálo na nájezdy se Švédskem, mohl být se svou obnovenou premiérou spokojen. Brankář extraligového Liberce spolehlivým výkonem zvýšil své šance na účast na letošním mistrovství světa. Po utkání Hnilička poskytl rozhovor deníku Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Hnilička v dresu Liberce.

Článek

Jak jste spokojený se startem v národním týmu po dvou a půl roce? Naposledy jste chytal právě na MS ve Švédsku. Myslím, že to nebylo špatné. Už delší dobu se cítím fakt dobře a daří se mi.

Poprvé vás ale Švédové překonali dost brzy. S tím gólem nešlo moc dělat, těsně přede mnou to jejich útočník přizvedl a puk mi propadl do pod břevno. Škoda.

Věřil jste si také na samostatné nájezdy? Weinhandl to ale ve čtvrté sérii udělal dobře. Myslel jsem, že už se mu nepodaří puk zvednout, ale bohužel to zvládl. Dloubl to hezky nahoru.

V prodloužení jste si při vyloučení Fischera prožil horké chvilky. Jednou jste vyjel daleko za pukem, ale pak se zase rychle vracel... Říkal jsem si, že mám sil dost, ale zjistil jsem v půli cesty, že už je nemám, tak jsem se radši vrátil. To mi celkem zatrnulo.

Celkově jste ale vypadal v pohodě. To ano, ale prohrálo se. Budu ale jen rád, když budu v těchto výkonech pokračovat. Myslím, že jsem výkonnostně zase na špičce. Mám z hokeje radost, baví mě a jsem tam, kde jsem potřeboval být.

Věděli jste o tom, že švédská policie odvezla k výslechu tři hráče soupeře v souvislosti se znásilněním? Vůbec jsme to netušili. Taková věc ale nahlodá každý tým.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko