Hlavní obsah

V pondělí se k reprezentaci připojí Sýkora a Vokoun

KARLOVY VARY

Česká hokejová reprezentace v pátek zakončila soustředění v Karlových Varech a do další přípravy v Kravařích u Opavy se zapojí tři noví hráči. V pondělí tým doplní útočník Petr Sýkora z Magnitogorsku a gólman Tomáš Vokoun z IFK Helsinky. V úterý by se měl připojit Vokounův spoluhráč Marek Židlický, který dobírá antibiotika.

Článek

Kouč Vladimír Růžička o tři hráče zúžil pětadvacetičlenný kádr, který na západě Čech trénoval pod vedením asistentů Ondřeje Weissmanna, Radima Rulíka a Mariana Jelínka. Z týmu vypadli kladenský gólman Miroslav Kopřiva, jeho klubový spoluhráč a útočník Vítězslav Bílek i litvínovský bek Lukáš Poživil.

O Židlickém se teprve rozhodne

Současný kádr čekají vedle soustředění v Kravařích i úvodní dva přípravné zápasy se Slovenskem. Ve čtvrtek 7. dubna se týmy utkají v Nitře a o den později v Brně. Růžička má o sestavě v podstatě jasno a čeká na stav Židlického. "Až podle situace se rozhodneme, jestli už zasáhne do utkání se Slováky. Případně necháme místo něj odpočívat Tomáše Kaberleho," řekl pro hokej.cz.

Hrát by ještě neměl útočník Martin Ručinský, který se dostává do formy po operaci břišního svalstva. Aspoň v jednom zápase prý určitě dostanou příležitost mladí gólmani Lukáš Mensator a Tomáš Pöpperle. První trénink v Kravařích čeká mužstvo od 17 hodin.

S Jágrem se Růžička ještě spojí

Další hokejisté, kteří v Růžičkových úvahách pro účast na šampionátu v Rakousku figurují, buď ještě hrají play off nebo po něm odpočívají. Až na soustředění do Znojma, které začne v neděli 10. dubna, se dostaví liberecká čtveřice Milan Hnilička, Jiří Fischer, Radim Vrbata, Aleš Kotalík, duo Václav Prospal, Radek Dvořák z Českých Budějovic a brankář Adam Svoboda z Norimberku.

Hvězdného útočníka Jaromíra Jágra čeká po vyřazení s Omskem v semifinále ruské ligy ještě boj o třetí místo proti Jaroslavli. Kdy se připojí k reprezentaci, tak není jasné. "Skončí až 7. dubna. Ještě jsem s ním nemluvil, ale v nejbližší době se s ním chci spojit," řekl Růžička.

Nominace na soustředění v Kravařích a zápasy se Slovenskem:
Brankáři:
Tomáš Vokoun (IFK Helsinky/Fin.), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha), Lukáš Mensator (Karlovy Vary),
Obránci:
Tomáš Kaberle, Martin Ševc (oba Kladno), Jiří Šlégr (Litvínov), František Kaberle (MoDo Hockey/Švéd.), Jan Hejda (CSKA Moskva/Rus.), Jaroslav Špaček (Slavia Praha), Karel Pilař (Sparta Praha), František Ptáček (Karlovy Vary), Marek Židlický (IFK Helsinky/Fin.),
Útočníci:
David Výborný, Jan Hlaváč, Martin Havlát, Rostislav Olesz, Tomáš Netík (všichni Sparta Praha), Josef Vašíček, Lukáš Havel, Radek Dlouhý (všichni Slavia Praha), Miloslav Hořava (Kladno), Martin Ručinský (Litvínov), David Ludvík (Znojmo), Martin Straka (Plzeň), Petr Sýkora (Magnitogorsk/Rus.).

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko