Hlavní obsah

Čeští hokejisté přijeli do Nitry pozdě a zahráli mizerně

NITRA/KRAVAŘE

Hodně špatně začala česká hokejová reprezentace zápasovou přípravu na mistrovství světa ve Vídni. Z Nitry si tým s řadou hvězd odvezl pětigólový debakl, naprosto vyhořel v koncovce a nebyl schopen přerušit 28 měsíců trvající slovenskou neporazitelnost ve vzájemných zápasech.

Článek

Nehoda těsně za hranicemi i dopravní zácpa navíc způsobily, že autobus s českými hokejisty dorazil na zimní stadión v Nitře až 40 minut před zápasem. "Nějak se to vše od začátku kazilo. Mrzí mě zahozené šance i to, že jsme občas v obraně nestíhali," litoval trenér Vladimír Růžička.

Vůbec poprvé v historii nedokázali čeští hokejisté dát Slovensku ani gól. "Měli jsme víc střel na branku než soupeř, ve druhé třetině jsme ho dost mačkali, ale v koncovce to bylo komplikované, chyběl klid a trochu štěstí. Staňa měl několik reflexivních zákroků, ale většinou jsme ho trefovali," mrzelo kapitána Davida Výborného. "Slovákům tam spadlo prakticky všechno, naše útoky byly zakleté," přiznal Martin Havlát.

Šanci napravit dojem mají hokejisté už dnes od 18 hodin při odvetě v brněnské hale Rondo. "Musíme udělat vše pro to, abychom soupeři vše oplatili. Věřím, že v Brně půjde náš herní projev rapidně nahoru," mínil Růžička a připomněl, že do přípravy na šampionát se postupně zapojí ještě až patnáct hráčů. "Minimálně polovina sestavy z Nitry ale o mistrovství bojuje, takže máme před sebou tři týdny těžké práce."

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko