Hlavní obsah

Ručinský se v utkání s Rakouskem neobjeví

ZNOJMO

Start Martina Ručinského v reprezentačním dresu se odkládá. Český hokejista, jenž v únoru podstoupil operaci břišních svalů a stále není v optimálním stavu, se po ranním rozbruslení před druhým přípravným zápasem s Rakouskem dohodl s trenérem Vladimírem Růžičkou, že do večerního utkání ve Znojmě nenastoupí.

Článek

"Dohodli jsme se, že ještě počkáme," řekl Růžička internetovému serveru hokej.cz. Třiatřicetiletý útočník měl podle původního plánu dnes nastoupit, aby v plném zatížení otestoval svůj zdravotní stav. To se ale nestane. "Od operace uplynulo šest týdnů. Svaly už jsou doléčené, ale ještě tomu prostě něco pořád chybí," uvedl reprezentační trenér.

Konečné rozhodnutí, zda se Ručinský představí na nadcházejícím mistrovství světa v Rakousku, by tak mělo padnout příští týden. V pátek čeká české hokejisty další zápas, v Litvínově se utkají s Finskem.

Ručinský se do té doby bude normálně připravovat s týmem. "Martin je jedním z klíčových hráčů našeho týmu. U mužstva zůstane," řekl Růžička, který již musel oželet plánovaný start útočníků Patrika Eliáše a Milana Hejduka.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko