Hlavní obsah

Vokoun se přihlásil k chybám

LITVÍNOV

Za viníka druhého i třetího gólu v české síti se po pátečním duelu s Finy v Litvínově označil brankář Tomáš Vokoun. "Byly to jen a jen moje chyby. Podepsalo se na mne zaváhání při rozehrávce za stavu 1:1, kdy jsem dobře nepřečetl situaci a s rozhozenou psychikou inkasoval vzápětí znovu. Snažil jsem se zvednout a jsem moc rád, že kluci zabojovali a utkání neprohráli."

Článek

První branka zápasu ale padla z hole Radima Vrbaty. "Timonenovi puk přeskočil hokejku a já měl slušně našlápnuto. Obránci mě sice nejprve nepustili k zakončení, ale nakonec jsem se ke gólové střele dostal. Finové dokázali hrát hodně rychle, pomohly jim tři slepené góly,". přemýšlel excelentní bruslař o bleskovém obratu soupeře. Dobře věděl, že jen špičkový výkon v přípravě mu přiblíží start ve Vídni: "O nominaci nás hraje víc, každý chce na sebe upozornit."

V podobné situaci byl jeho spoluhráč z útoku Aleš Kotalík: "Neřešil jsem, zda se mám nějak předvést nebo zaujmout kouče. Snažil jsem se hrát agresivně, přitom jednoduše. Měli jsme výraznější tlak než Finové, jenže jsme dostali hloupé branky a museli dotahovat. Pozitivní je, že se nám to povedlo."

Jágr se bruslařsky necítil

Možnost prosadit na šampionát zřejmě využil po boku zkušených Prospala s Dvořákem 21letý Aleš Hemský. "Jsou spolu skvěle sehraní ze sezóny v Budějovicích, snad jsem mezi ně dokázal zapadnout," říkal benjamínek týmu, jenž ukázal několik technických parádiček.

Jaromír Jágr má jistotu startu ve Vídni, ale na sobě cítil dvoutýdenní zápasovou pauzu: "Technicky to šlo, ale bruslařsky jsem se necítil moc dobře. Na centru jsem si zkoušel, jak se to dá v rychlém tempu mezistátních zápasů hrát a byli jsme domluveni, že na buly chodit nebudu. Alternací je tam mnoho," vykládal útočník Omsku.

Kapitán David Výborný ve druhé třetině dával kontaktní branku dokonce v oslabení, při kterém šel na led se Strakou. "Společně se nám celkem daří, puk mi předložil perfektně, a pak už to byla otázka štěstí. Finové ale měli lepší přesilovky, my je musíme výrazně zlepšit," tvrdil po utkání, před nímž Česká televize oznámila, že jejím novým spolukomentátorem na MS bude mistr světa z Vídně 1996 Robert Kysela.

Reklama

Související témata: