Hlavní obsah

Rodí se tým pro MS. Hokejovou reprezentaci doplní v přípravě Salák, Červenka, Kašpar a Kolář

Praha

Další čtyři hráče povolal kouč hokejové reprezentace Vladimír Růžička do přípravy na mistrovství světa v Minsku. Brankář Alexander Salák s útočníkem Romanem Červenkou z Petrohradu a obránce Jan Kolář s forvardem Lukášem Kašparem z Donbassu Doněck by se měli hlásit v pražském Edenu v pondělí 7. dubna. Růžička to řekl serveru hokej.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Alexander Salák při tréninku české reprezentace

Článek

První sraz má česká reprezentace ve středu v Edenu, kde se bude Růžičkovi hlásit pětadvacítka hráčů včetně deseti nováčků. Je mezi nimi i brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu, který stejně jako Salák a Červenka reprezentoval na únorových olympijských hrách v Soči.

Reprezentace bude trénovat v Edenu až do prvních zápasů. Ve čtvrtek 10. dubna a o den později nastoupí v Děčíně proti Dánsku. V Euro Hockey Challenge pak čekají Růžičkovy svěřence ještě čtyři duely. Ve středu 16. dubna a den nato se utkají v Havlíčkově Brodě s Norskem, v pátek 25. dubna v Neuenburgu a v neděli 27. dubna v Basileji změří síly se Švýcarskem.

Generálkou na MS budou Oddset Hockey Games ve Stockholmu. V závěrečném dílu Euro Hockey Tour nastoupí český tým proti tradičním soupeřům Švédsku, Rusku a Finsku. Světový šampionát v Minsku se hraje od 9. do 25. května.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko