Hlavní obsah

Reprezentanti trénovali v okleštěné podobě

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jen šestnáct hráčů přijelo na pondělní sraz hokejové reprezentace v Českých Budějovicích, takže první trénink absolvovalo mužstvo ve značně okleštěné podobě. Až v úterý má být národní tým, který čeká ve středu na jihu mezistátní zápas s Finy, na nějž naváže účast na Rosno cupu, v silnějším složení.

Článek

Trenér Alois Hadamczik společně s asistentem Mojmírem Trličíkem měli k dispozici brankáře Svobodu s Pincem, v obraně dali dohromady Hejdu s Hamrem, Ševce s Philippem, Rachůnka s Blaťákem a v útoku se poskládali Hořava, Moravec, Šachl a Kudrna, Skuhravý, Melenovský a k tomu ještě tandem Kalla, Marek.

"Pondělní trénink trval pouze 40 minut, pojali jsme lehce pohybově a hlavně regeneračně, na ledě jsme vzhledem k omezenému počtu hráčů poněkud improvizovali. Situace ale není nijak dramatická, tým prostě začneme skládat až v úterý," mínil Hadamczik.

Vrátná nechtěla Hadamczika pustit

Ten měl nečekané potíže při vstupu do haly. Přísná vrátná se na něj obořila, že nemá akreditaci, a tak nesmí dovnitř. "Když jste si sem pozvali národní mužstvo, tak mě snad pustíte," řekl trenér a neochvějně kráčel ke kabině.

V ní mu scházeli nejen tři nominovaní slávisté (Vlasák, Bednář, Kadlec), kteří včera večer absolvovali extraligovu dohrávku. "Zdá se mi trochu podivné, že v čase srazu národního týmu se hraje zápas nejvyšší soutěže a rozhodně to komplikuje budování celku," posteskl si Hadamczik, jenž si musel udělat velký otazník u Sýkory, který šel v Pardubicích na vyšetření s bolavým ramenem. "Ve středu ráno po kontrole se rozhodne, co s ním bude. Když bude nejhůře, budeme tu mít náhradníky z Budějovic Hübla s Veselým."

Cestování zdrželo Tenkráta i Hlaváče

Trenér evidoval i další hráčské absence na srazu, které však neměly zdravotní příčiny. "Tenkrát bohužel přiletěl z Finska teprve v pondělí večer, takže s námi vyjede na led až v úterý dopoledne, podobně jako Hlaváč, který vezl ze Švýcarska autem rodinu a do Budějovic dorazil pozdě," vysvětloval s tím, že s denním zpožděním se připojí z rodinných důvodů také obránce Kántor.

Reklama